Mopedförsäkring

Försäkringar för din moppe

Räkna & köp mopedförsäkring

Så behandlar vi personuppgifter

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om mopedförsäkring

Välj mopedförsäkring efter typ av moped

Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom.

Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning vid bland annat stöld av din moped. För extra skydd kan du välja en helförsäkring. Den täcker skador på din moped, även om felet är ditt.

Prisförfrågan Moped klass II, oregistrerad

EU-moped – klass I

Mopeder i klass I kallas ofta "EU-moped" och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. För att få köra moped klass I måste du minst ha ett AM-körkort. Kom ihåg att ställa på din moped om den varit avställd hos transportstyrelsen.

Moped – klass II

Moped klass II är en moped som är anpassad för en hastighet av högst 25 kilometer per timme. Äldre mopeder som är gjorda för en hastighet på 30 kilometer per timme räknas också som Moped klass II. För Moped klass II är det krav på förarbevis för moped och att mopederna inte är registrerade. 


Vad ingår i mopedförsäkringen?

Innehåll Innehåll
Helförsäkring Helförsäkring
Halvförsäkring Halvförsäkring
Trafikförsäkring Trafikförsäkring

Personskador och skador på andras egendom. 

Skador vid brand, åsknedslag eller explosion.

Vid skador på kåpans glas genom exempelvis stenskott.

Om din moped blir stulen eller skadas vid inbrott.

Bärgning, räddning om din EU-moped råkat ut för driftstopp, blivit stulen eller skadats under färd. (gäller endast moped klass I)

Rättsskydd Rättsskydd

Bärgning, räddning om din EU-moped råkat ut för driftstopp, blivit stulen eller skadats under färd. (gäller endast moped klass I)

Om du behöver träffa en psykolog efter till exempel en trafikolycka.

Skador på din EU-moped vid en trafikolycka, även om felet är ditt. Du kan också få ersättning vid så kallad annan yttre olyckshändelse, till exempel vid dikeskörning och skador när mopeden transporteras på släpvagn, tåg eller båt.

För vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare och den som är passagerare eller kör din moped. Om barnet äger mopeden, så är det barnet som ska stå som försäkringstagare. Försäkringen gäller inte om du registrerar och försäkrar mopeden på en annan person än ägaren.

Vad påverkar priset?

Varje mopedägare som har sin försäkring hos oss ska ha ett så rättvist pris som möjligt. Därför tar vi hänsyn till följande faktorer:

  • Typ och årsmodell
  • Var du bor
  • Vilken självrisk du väljer

Trimma inte din moped

Tänk på att försäkringen inte ger dig skydd om mopeden är trimmad. Du kan även åka fast för olovlig körning och riskera att inte kunna ta körkort när du blir 18 år.


Viktig information om mopedförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan