Lördagsöppet för att motverka bedrägerier

Bedrägeriförsöken ökar och metoderna ändras hela tiden. Ju mer du känner till om hur det kan gå till desto lättare är det att undvika att bli lurad. De senaste åren har det blivit vanligare att bedragare utger sig vara din bank, polisen, företag, en myndighet eller någon i din närhet.

Genom att den 13 april hålla lördagsöppet med fokus på hur vi gemensamt kan stoppa dessa bedragare, hoppas LF Göinge-Kristianstad – tillsammans med alla länsbolag i federationen, ytterligare stärka kundernas motståndskraft.

- Vi vet att våra kunder är välinformerade om de risker som finns i den digitala världen, men vi ser också att bedragarnas metoder hela tiden förändras. I grunden handlar det därför om att vi som bank vill stärka våra kunders motståndskraft, säger Caronia Gjerling Paulin, privatbankchef hos LF Göinge-Kristianstad.

En av de allra viktigaste uppmaningarna till kunderna är att aldrig på någon annans uppmaning använda sitt BankID eller sin säkerhetsdosa.

- Vi som bank ringer aldrig upp dig som kund och ber dig att logga in med ditt BankID. Har du däremot ringt till oss eller har ett bokat möte – då kommer vi be dig att legitimera dig om mötet sker via telefon eller digitalt. Det är just den skillnaden, vem som kontaktar vem, som är viktig att ha med sig. Men oavsett: Blir du osäker, lägg på direkt. Fortsätt inte samtalet, för då finns en risk att du blir övertalad.

Ett nytt sätt att lura personer på pengar är SMS-utskick med webbplatslänkar och direktnummer som ibland ser korrekta ut, men går till bedragarna. Att inte trycka på länkar i mejl eller sms med okänd avsändare är därför ytterligare råd.

- Kontrollera alltid telefonnumret till den som påstås vara avsändare och slå in det själv i din telefon. En länk kan vara ändrad så även om numret ser ut att stämma, kan det gå till bedragaren.

Sedan i fjol har flera av Sveriges största banker, däribland Länsförsäkringar, samarbetet genom kampanjen Svårlurad. Det gemensamma informationsmaterialet har funnits tillgängligt och lyfts i allt från utskick, annonser på sociala medier och i det vardagliga kundmötet. Lördagen den 13 april kommer Länsförsäkringar och vi på LF Göinge-Kristianstad lyfta kampanjen ytterligare genom att ha lördagsöppet på våra kontor i Hässleholm, Kristianstad och Osby mellan klockan 11-15. Du som kund har då möjlighet att träffa oss och ställa dina frågor om trygghet och säkert på nätet.

Läs mer om Lördagsöppet

Skydda dig mot bedrägerier

För mer information:

Caronia Gjerling Paulin
Rådgivningschef Bank Privat
044-19 62 08
Caronia.gjerling.paulin@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare. Läs mer på www.lansforsakringar.se/goinge-kristianstad

Se alla pressmeddelanden