Reflexvandring för förskolebarn

Förskolor i Värmland har nu möjlighet att anmäla sig till vår Reflexvandring med Lovisa och Faris. På ett lekfullt sätt får barnen kunskap om hur viktigt det är att synas i höstmörkret i vår tipspromenad, som till exempel kan sättas upp på förskolegården. I varje reflexvandringspaket ingår 50 reflexer och tipspromenadfrågor (begränsat antal paket).

Så här går reflexvandringen till

Häng en reflex tillsammans med varje fråga och lys er fram genom tipspromenaden med hjälp av en ficklampa. Materialet används så klart helst när det är mörkt, antingen i skogen, i ett bostadsområde eller på förskolegården.

Reflexvandringen lämpar sig bäst för barn i åldern 4-5 år.

Anmäl din förskola

Under perioden 17 november till 28 november kan du som jobbar på förskola i Värmland anmäla din förskola till reflexvandringen i formuläret nedan.

Vi har totalt 50 paket som kommer fördelas med hjälp av lottens hjälp om det blir fler än 50 förskolor som anmäler sig. I varje paket ingår 50 reflexer och tipspromenadfrågor, detta skickas ut per post.

Hjälp barnen att fästa reflexen

Det vi önskar av er är att prata om vikten av att synas med barnen samt även se till att de medföljande reflexerna sätts fast på barnens jacka/overall och inte skickas hem för tyvärr blir många liggandes då.

Tack för att ni hjälper till att synas!

Reflexvandringen är en del av Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetsvecka 2021.

Anmälan:

Se alla nyheter