Företagslån

Vill du förverkliga en ny affärsmöjlighet eller har du en vision om att se ditt företag växa ytterligare? Vi erbjuder företagslån till företag som är i behov av finansiering för att kunna ta nästa kliv och bli än mer konkurrenskraftiga.

Precis som med många andra saker befinner sig företag i olika skeden och behöver ibland hjälp med finansiering för att fullfölja sina framtida planer. Det kan handla om att köpa nya fordon, införskaffa ny teknik eller att etablera sig inom flera segment eller marknader. Vi gillar att hjälpa ambitiösa företag att nå sina mål, därför är våra företagslån anpassade till varje företags verksamhet och behov samt investeringens livslängd.

Hur fungerar företagslån?

Hur det är möjligt att långa pengar varierar från bolag till bolag. Hur mycket du kan låna beror på ett flertal faktorer som exempelvis egen kontantinsats, återbetalningsförmåga och någon form av finansiell säkerhet.

Aktiebolag

Då aktiebolag klassas som juridisk person har ägarna inget personligt ansvar för företagets ekonomi. Oftast krävs det dock en personlig borgen från ägarna för att ta lån. Detta innebär att personen som gått i borgen blir återbetalningsskyldig om bolaget inte kan återbetala lånet.

Det är också bra att veta att alla lånekostnader till aktiebolag är avdragsgilla. Du betalar alltså inte skatt på till exempel räntor och avgifter.

Enskild firma

Enskild firma är Sveriges vanligaste bolagsform. Många enskilda firmor befinner sig i en tillväxtfas vilket ofta innebär att kapitaltillskott kan behövas för att kunna växa och investera. Eftersom enskilda firmor inte är egna juridiska personer tecknas lånen i ägarens namn.

Görs en kreditprövning vid låneansökan?

En rutinmässig kreditprövning görs vid varje ansökan där vi granskar senaste bokslut, resultat- och balansrapport samt framåtriktad budget för att säkerställa företagets ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Kreditprövningen ligger till grund för vår totala bedömning och likaså lånevillkoren med tillhörande räntesats.

Hur ansöker jag om företagslån?

Kontakta oss via telefon så ser vi till att du får prata med någon av våra lokala handläggare. De finns nära till hands och gör sitt bästa för att hjälpa dig med din ansökan.