Länsförsäkring Kronobergs Hållbarhetspris går till Lekterapin Region Kronoberg

Vid Länsförsäkring Kronobergs årsstämma den 18 april fick Lekterapin inom Region Kronoberg ta emot bolagets Hållbarhetspris på 50 000 kronor.

Hallbarhetspriset 2024 WEBB
Foto: Stina Holm

 - Det känns väldigt fint att få dela ut 2024 års Hållbarhetspris till Lekterapin för deras värdefulla insatser. Lekterapin gör varje år stor skillnad för många barn och ungdomar och deras familjer i en annars svår tid, säger Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg.

Lekterapin är en del av den behandling som sker på sjukhuset och stödjer det friska i behandlingen. Lekterapin är en frizon för barn, ungdomar och deras familjer som vårdas på sjukhuset där de erbjuds lek och avkoppling i en trygg och barnvänlig miljö. Inga behandlingar eller undersökningar får ske där. Miljön är utformad till att vara så lik barnets vanliga vardag i förskoleklass och fritids som möjligt. Man anpassar aktiviteter för alla barn från 0-18 år. Där finns ett leksjukhus för att förbereda och bearbeta sina sjukhusupplevelser, ett aktivitetsrum för att måla och skapa och ett ”Sinnenas rum” för lugn och avslappning. För skolbarnen finns ett "Mediarum" med musik och ny teknik. De barn och ungdomar som besöker sjukhuset för att träffa sina sjuka anhöriga är också välkomna att besöka lekterapin och de som behöver kan få pedagogiskt stöd.

- Det ekonomiska tillskott som hållbarhetspriset ger oss innebär att vi kan köpa in nya playstationenheter till några rum på vårdavdelningen samt uppdatera VR-tekniken. VR-tekniken använder vi som underhållning men också i arbetet med sjukhusrädda barn- och ungdomar. Vi kommer även att köpa in material som ger en extra guldkant till barn-och ungdomarnas vardag, såsom presentkort i city, biocheckar och målarböcker säger Lena Kjellsson, specialpedagog Lekterapin.

Länsförsäkring Kronoberg delar varje år ut Hållbarhetspriset till en förtjänstfull person eller organisation som i Kronobergs län gjort insatser för människors liv och välbefinnande och/eller räddat stora ekonomiska värden. Det är öppet för allmänheten att nominera kandidater till priset som på något sätt har bidragit till ekonomisk, social eller miljömässig hållbarhet.

Mer information om priset finns på Länsförsäkring Kronobergs hemsida.

För ytterligare information kontakta:

Marléne Blomgren Svensson, Hållbarhetsansvarig, Länsförsäkring Kronoberg
072 - 144 92 79, marlene.blomgren.svensson@LFkronoberg.se

Lena Kjellsson, specialpedagog Lekterapin och representant för pristagarna
0470 - 58 84 49, lena.kjellsson@kronoberg.se

Se alla pressmeddelanden