Vattenlarm avslöjar smygläckage

Vattenlarmet eller läckagevarnare fungerar ungefär som en brandvarnare, men reagerar på vatten istället. Det visar snabbt små läckage och förebygger effektivt vattenskador.

Foto på en kvinna i röd kavaj med ett vattenlarm, i form av en vit rektangulär liten box, i handen.

Varför skaffa vattenlarm?

Varje år inträffar 100 000 vattenskador i Sverige. Mer än var tredje läckageskada inträffar i våra kök, de flesta i diskbänksskåpet. Där sitter rör och avlopp ofta dolda och läckage kan ha pågått under längre tid innan du upptäcker det. Med ett vattenlarm upptäcker du läckaget innan det blir en skada. 

Hur monteras vattenlarm?

Montera vattenlarmet i diskbänksskåpet och placera givarna under diskmaskinen och intill avloppsröret och vattenrören. Börjar det läcka suger givarna upp vattnet och larmet börjar pipa.

När du monterar givarna tänk på att montera dem en bit ifrån kallvattenrören så att inte kondens från rören utlöser larmet. Om det finns spår av mer omfattande kondens, ska du isolera kallvattenrören. Små tillfälliga kondensutfällningar orsakar oftast inga följdskador, men du bör tänka på detta vid montering av givarna.

Vattenlarm Droppstopp 600

I vår webbutik kan du köpa Dropp-stopp 600. Det är ett enkelt batteridrivet vattenlarm. Larmenheten monteras i diskbänkskåpet. Börjar det läcka suger givarna upp vattnet och larmar.

Till webbshoppen