Illustrerad bild av olika yrken med företagsförsäkring.
Illustrerad bild av olika yrken med företagsförsäkring.

Starta företagsförsäkring

Försäkring för dig som nyligen startat eget.

  • Totalpris 1 000 kronor för 6 månader
  • Enkelt att köpa direkt
  • Skydd för företagets saker och hjälp vid skadeståndskrav

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Vad ingår i Starta företagsförsäkringen?

Innehåll
Ingår

Om du blir krävd på skadestånd utreder vi om det finns skäl för skadeståndskraven. Vi förhandlar med den som kräver skadeståndet och representerar dig vid en rättegång. Du har också möjlighet till ersättning för eventuella rättegångskostnader och för skadestånd.

 

Läs mer om skyddet i ansvarsförsäkringen

Försäkringen gäller för arbeten som du utför åt kund. Till exempel ombyggnationer, installationer, reparationer eller andra serviceuppdrag. I försäkringen ingår också ett skydd för oförutsedda skador.

Om ditt företag drabbas av ett avbrott i verksamheten, till exempel vid brand, kan du få ersättning för den ekonomiska förlust företaget gör. Försäkringen ersätter dels extrakostnader för att hålla verksamheten igång och dels den ekonomiska förlust som drabbar ditt företag.

Läs mer om avbrottsförsäkring

Genom egendomsförsäkringen får du ersättning för saker som tillhör företaget, exempelvis datorer, varor, maskiner och ritningar. Du får också ersättning om du blir av med pengar, vid exempelvis ett rån eller överfall och vid skada på en hyrd lokal.

Läs mer om egendomsförsäkring

Om en medarbetare i företaget begår ett brott som drabbar företaget ekonomiskt, till exempel stöld, kan du få ersättning genom förmögenhetsbrottsförsäkringen. Försäkringen gäller även för skada till följd av dataintrång i ditt företag då till exempel system, program och information förstörs.

Läs mer om förmögenhetsbrottsförsäkring

Genom krisförsäkringen får du ersättning för behandling hos psykolog efter en inträffad skada, till exempel en brand eller ett rån.

Om din kyl- eller frysenhet plötsligt slutar fungera ersätter försäkringen skada på varorna.

Om du eller dina medarbetare skadas under arbetstid har ni genom försäkringen rätt till ersättning. Försäkringen gäller även om en kund skadas i dina lokaler.

Läs mer om olycksfallsförsäkring

Genom rättsskyddsförsäkringen får du juridisk hjälp om ditt företag hamnar i en tvist. Du får till exempel hjälp med en advokat. Försäkringen gäller för de flesta tvister och även vissa skattemål. Du har möjlighet att få ersättning för dina ombuds- och rättegångskostnader.

Läs mer om rättsskyddsförsäkring

Vid tjänsteresa kan du få ersättning för kostnader som beror på sjukdom och olycksfall eller om ditt bagage skadas.

Läs mer om tjänstereseförsäkring

Fotografi av en egenföretagare med företagsförsäkring.

Försäkring för nystartade företag

Med Starta företagsförsäkringen får du och dina medarbetare en trygg start. Du kan köpa försäkringen om ni är högst fem anställda och har startat företaget under de senaste 12 månaderna.

Har du tagit steget till att bli egenföretagare? Grattis! Vi förstår att det är spännande och att du vill lägga mycket tid på det som är roligt. Med en försäkring för egenföretagare kan du snabbt komma igång med verksamheten och känna dig trygg med att ha en försäkring som täcker en hel del av det som du och ditt företag kan råka ut för.

Se pris och köp försäkringen

Varför behöver jag en försäkring för företaget?

Det är omöjligt att ha koll på allt i början, men med en företagsförsäkring har du åtminstone säkrat upp om något skulle hända som påverkar din verksamhet.

I alla våra företagsförsäkringar ingår ansvarsförsäkring. Det är viktigt för att du ska känna dig trygg om du råkar ha sönder något hos en kund, om dina produkter skulle orsaka skada eller om du arbetar i en rådgivande roll. Med en ansvarsförsäkring får du hjälp i skadeståndsärenden.  

Läs mer om ansvarsförsäkring

Om du vill vara säker på att din dator, din mobil och andra saker som tillhör företaget är skyddade om olyckan är framme, är det viktigt att du har en företagsförsäkring. Du får ingen ersättning från hemförsäkringen om dina saker tillhör företaget.

Läs mer om egendomsförsäkring

Om din dator skulle gå sönder och du missar värdefull arbetstid, eller om verksamheten blir lidande på grund av ett elavbrott, kan du få ersättning från företagsförsäkringen.

Läs mer om avbrottsförsäkring

I Starta företagsförsäkringen har vi tänkt på dig och dina kollegor. Om något skulle hända er på arbetstid har ni rätt till ersättning genom försäkringen.

Vem kan köpa Starta företagsförsäkringen? 

Försäkringen kan tecknas av dig som startat företag under de senaste 12 månaderna och som har högst fem anställda. Försäkringen gäller i sex månader. 

Om du behöver försäkra en byggnad, om du driver företag som har lagkrav på försäkring och innehåll (gäller till exempel för advokater och revisorer) eller om du är teknisk konsult, erbjuder vi andra lösningar än Starta företagsförsäkringen. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med rätt försäkring.

Villkor för Starta företagsförsäkring

Läs igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar försäkringen. Ladda gärna ner och spara.