Coronadrabbade föreningar får stöd - Länsförsäkringar Gävleborgs Samhällsfond öronmärker bidrag

LF Samhällsfond öronmärker bidrag till föreningar som drabbats av corona-pandemin. Anledningen är att många vittnar om stora bekymmer. - Ansök innan 27 maj, uppmanar Ann-Sofie Wesslén-Weiler som är Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Gävleborg. Några som vet vad pengar betyder är ett gäng unga skateboardåkare på Gumpels Fritidsgård i Bollnäs – och deras ledare Leif Fernqvist.

esy20 LF-Skatepark Eliaslyfter
Foto: Stéfan Estassy

- Vi sökte förra omgången och fick pengar till vår nybörjarskate på söndagar. Brädor, hjälmar och annat behövs. Tyvärr har vi pausat den verksamheten nu på grund av riskerna med corona men kör igång så fort det är möjligt, säger Leif Fernkvist medan han tittar på Jesper Fredholm, 15, som sparkar upp fart på sin skateboard, hoppar och landar…

…i en gemenskap.

- Det är det fantastiska med både skateboard och Gumpels Skatepark. Här är alla tillsammans. Från tioåringar och uppåt, tjejer och killar, nybörjare och sådana som åkt länge, ungdomar från hela länet brukar dyka upp, berättar Jesper.

Leif Fernqvist betonar vikten av just gemenskap för alla.

- För att fortsätta fylla på med ungdomar måste vi ha särskilda tillfällen då nybörjare, stora och små, kan lära sig. Vi har vissa söndagar haft uppåt hundra intresserade. Det är viktigt att vi har brädor och skydd för utlåning. Därför är ett bidrag som det vi fått från Samhällsfonden så otroligt värdefullt, säger han.

Stöd från Länsförsäkringar Gävleborgs Samhällsfond har blivit en viktig faktor för många föreningar och organisationer i Gävleborg.

Senaste omgången fick 19 av 40-talet sökande stöd.

- En del har fått bidrag för aktiviteter som sedan inte gått att genomföra på grund av corona. Givetvis har de ändå fått behålla pengarna för att genomföra längre fram. Nu ser vi att behovet är fortsatt stort och öronmärker därför en del pengar för coronadrabbade. Samtidigt har vi redan många ansökningar som visar på nya och intressanta projekt för unga. Vår ambition är att hjälpa många föreningar, så långt pengarna räcker. Idékraft och engagemang finns verkligen, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler.

En grundtanke med Samhällsfonden är att hjälpa föreningar och organisationer som gör insatser som utvecklar och gör Gävleborg till en tryggare plats att leva och bo i.

Upp till 1,2 miljoner kronor delas ut varje år.

- Den högsta summa man kan ansöka om är 200 000 kronor, men behoven är väldigt olika så de pengasummor som delas ut kan vara från några tusenlappar och uppåt, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler.

Om oss Länsförsäkringar Gävleborg är ett lokalt kundägt bolag som nära erbjuder privatpersoner och företag tjänster med en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Visionen är att jobba för ett tryggt och attraktivt Gävleborg i hållbar tillväxt. Vi är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag som tillsammans utgör Länsförsäkringar. De 23 bolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB. Tillsammans skapar vi trygghet och möjligheter.

Se alla pressmeddelanden