Solpaneler på ladugårdstak.

Länsförsäkringar Jönköping inleder samarbete med lokala solcellsleverantörer för att minska klimatrelaterade skador

Solpaneler på ladugårdstak.

I samband med den pågående klimatveckan i Jönköpings län presenterar Länsförsäkringar Jönköping en satsning som syftar till att öka mängden närproducerad solenergi.

— Vi vill göra det enkelt för länsborna att börja producera sin egen solenergi, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Företag & Lantbruk. Därför har vi i samarbete med tre lokala solcellsleverantörer tagit fram rabatterade solcellspaket som vi kommer erbjuda våra drygt 160 000 kunder.

Länsförsäkringar Jönköping har inget vinstintresse i detta utan är bara initiativtagare och katalysator. På sikt blir vi dock alla vinnare. I ett hållbart samhälle inträffar färre miljörelaterade skador och det gynnar alla försäkringsbolag och alla försäkringstagare, oavsett vilket bolag de är kunder i.

De solcellsleverantörer som är med i satsningen är Jönköping Energi, Air By Solar och Solsystem. Samtliga hemmahörande i Jönköpings län.

— Intresset för närproducerad solenergi är i dag mycket stort, säger Stefan Fur. Genom våra samarbetspartner erbjuder vi färdiga helhetslösningar i tre storlekar med förmånliga villkor. På så sätt hoppas vi kunna ge produktionen av solenergi i länet en rejäl knuff och minska koldioxidutsläppen.

Kompletta solcellspaket till specialpris

Se alla nyheter