Från vänster: Anders Hagman, skadeförebyggare Länsförsäkringar Värmland, Mikael Bernholm, Lasse Ek och Kajsa Lander.

Grannarnas hjälteinsats släckte branden i Molkom

Från vänster: Anders Hagman, skadeförebyggare Länsförsäkringar Värmland, Mikael Bernholm, Lasse Ek och Kajsa Lander.

När en brand startade på järnvägen i Molkom i maj ryckte grannarna in för att tillsammans släcka branden. Totalt nio brandsläckare användes och för oss var det en självklarhet att överlämna 15 nya brandsläckare för tryggheten i området.

Branden löpte längst med hela järnvägen och var ett hot mot de hus och de boende runt omkring. I Molkom var det ingen som tvekade på att hjälpa till på ett eller annat sätt. Alla var involverade och bland dessa var Mikael Bernholm, Lasse Ek och Kajsa Lander.

- Till och med en äldre dam kom med en vattenskål för att hjälpa till, berättar Lasse Ek.

Bostadshus var i fara

I ett hus i närheten av branden befann sig en mamma med sitt barn. De satt tillsammans i huset med hörlurar och lyssnade på en ljudbok, omedvetna om branden som pågick strax utanför. Lasse Ek och och Kajsa Lander sprang in i huset och hämtade dem, varpå mamman inte heller tvekade på att hjälpa till. 

På andra sidan järnvägen ligger ett annat hus som var cirka två meter från branden. Som tur var hann branden släckas innan det blev värre. 

- Det är högst troligt att den insats som gjordes räddade ett bostadshus som var väldigt nära branden, säger Anders Hagman, skadeförebyggare Länsförsäkringar Värmland.

Tillsammans gjorde grannskapet en riktig hjälteinsats. Därav var det en självklarhet för oss att överlämna 15 nya brandsläckare.

 

Se alla nyheter