Föreläsningar, Samhällssnackarna, Nyhetsbrev och Youtube

Du vet väl att Länsförsäkringars Forskningsfond både har en egen podd och ett alldeles eget nyhetsbrev? Du kan även hitta föreläsningar från seminarier som Forskningsfonden anordnat samt även intressanta ämnen vi tar upp på Youtube.

Senaste föreläsningen

Tidigare föreläsningar

Nyhetsbrev

I nyhetsbrevet hittar du senaste nytt och populärvetenskapliga artiklar om den forskning vi stöder. I varje nummer tar vi också pulsen på en av forskarna bakom projekten.

Podden Samhällssnackarna

I podden Samhällssnackarna träffar du forskare och andra spännande yrkespersoner från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle. Mestadels handlar snacket om samhället vi bor i, om hur det fungerar idag och hur det kanske kan fungera lite bättre imorgon. Den gemensamma nämnaren är trygghet, både på längden och tvären.

Avsnitt 2: Digital integritet

I detta avsnitt snackar vi om digital integritet med Jacob Dexe, forskare i offentliga policys samt informations- och kommunikationsteknik vid RISE SICS, och Johan Flodin, Chef för Forskning och Utveckling vid den digitala vårdtjänsten KRY.  Samtalet modereras av Annika Dopping.

Avsnitt 1: Tillit

Nu snackar vi om tillit med Lars Trägårdh, professor i historia vid Ersta Sköndal Bräcke högskola, och Dilsa Demirbag Sten, generalsekreterare vid Berättarministeriet, författare, journalist och debattör. Samtalet modereras av Annika Dopping.

Youtube

På Youtube hittar du korta filmer där några av våra forskare presenterar sina forskningsresultat. Filmerna handlar om allt ifrån blockkedjor för innovativa försäkringstjänster till hur nudging kan leda till bättre ekonomiska beslut. En annan av våra filmer handlar om tillitsforskning och varför tillit är så viktigt för ett samhälle.

Forskningsfonden på Youtube