Sparnavigatorn

Tjänsten som hjälper dig att nå dina drömmar.

Sparmål anpassat efter dig
Se hur sparandet kan utvecklas
Passar för både stora och små drömmar

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Fortsätt drömma – börja spara

Sparar du till en cykel, semesterresan, en båt eller ett nytt boende? Oftast är det lättare och roligare att spara till ett konkret mål.

Tjänsten Sparnavigatorn vägleder dig till ett effektivare, lättare och roligare sparande och du får hjälp att nå din dröm - vare sig det är en stor eller liten dröm.

Bli bankkund och kom igång

Ansök om att bli bankkund i fem enkla steg. Du behöver ett Mobilt BankID och en giltig svensk id-handling.

Bli bankkund

Läs mer om appen

Sparmål anpassat efter dig

Att skapa ett sparmål i appen är enkelt. Justera bara målsumman och spartiden efter din dröm, så får du ett fondförslag som kan passa ditt sparande. Gillar du inte förslagen kan du själv välja vilka fonder du vill spara i. Då behöver du bara byta ut vårt förslag till dina egna fonder och styra fördelningen mellan dem.

Se hur sparandet kan utvecklas

Oavsett om du väljer att spara i vårt förslag eller i dina egna fonder får du en sparprognos på hur ditt sparande kan utvecklas över tid. Det är ingen garanti, men det är beräknat utifrån historiska data och ekonomiska modeller. Baserat på ditt sparmål och ditt fondval får du förslag på ett månadssparande för att kunna uppnå sparmålet i tid.

Spara till en cykel eller till sommarsemestern

Om du sparar på kort sikt eller till ett mindre belopp, bör du spara på ett sparkonto. Du kan ha upp till fem sparkonton och ha ett sparmål för varje konto.

Börja med att skapa nytt sparmål i appen och välj sparkontot du vill spara på. Sätt en målsumma och spartiden utifrån din dröm. Då får du veta hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt sparmål i tid och kan sätta upp en månadsöverföring.

Frågor och svar om sparnavigatorn

 • Försäkringar

  Du kan spara mer varje månad, göra extra insättningar då och då, ändra tiden eller summan för ditt sparmål eller välja andra fonder.


  Hjälpte det här svaret dig? 33 av 41 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För de små drömmarna ser du hur stor del av ditt mål du har lyckats spara till. För de stora drömmarna ser du dessutom sannolikheten för att du skall nå ditt mål på utsatt tid med det sparandet/de fonderna/de innehaven du har idag.


  Hjälpte det här svaret dig? 26 av 33 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Sannolikheten att nå sitt sparmål påverkas av tiden du satt för målet, det belopp och värde du har på ditt ISK, vilka fonder/värdepapper du har och storleken på ditt löpande fondsparande månadsvis.


  Hjälpte det här svaret dig? 29 av 47 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Utifrån tiden du väljer för ditt sparmål framgår vilken risk som är lämplig. Ju längre tid du vill spara för att nå målet, desto större andel av ditt sparande kan då placeras i fonder med högre risk, som aktiefonder.


  Hjälpte det här svaret dig? 11 av 16 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi har valt det antalet då det brukar räcka till för de flesta sparare.


  Hjälpte det här svaret dig? 10 av 29 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ja, du kan ändra och sätta en egen risknivå.


  Hjälpte det här svaret dig? 6 av 17 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Sannolikhetsvärdet beskriver hur troligt det är att du når ditt sparmål på den tid du satt för ditt mål. Hög sannolikhet är just en sannolikhet och ingen garanti.


  Hjälpte det här svaret dig? 4 av 9 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  En sannolikhet på 70 procent eller mer bedömer vi på Länsförsäkringar som bra.


  Hjälpte det här svaret dig? 7 av 10 har fått hjälp av svaret