LF Norrbotten presenterar Bodenmiljonen

LF Norrbotten delar ut tre miljoner kronor till föreningar, med barn- och ungdomsverksamhet i Bodens kommun.

– Det här är ett sätt för oss att återinvestera i lokalsamhället. Efter att ha öppnat nytt kontor i Boden under 2019 är det nu ett bra tillfälle att öka engagemanget än mer, säger Anders Långström, vd LF Norrbotten.

Detta presenterade LF Norrbotten under en informationsträff under onsdagen, där representanter från ett 30-tal idrottsföreningar var på plats. LF Norrbotten lägger varje år en del av resultatet på föreningsverksamhet runt om i länet. Fokus ligger på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Visionen är ”en tryggare vardag”.

Men samarbetet ställer också krav på att föreningarna ska ha en tydlig struktur för att skapa och hantera en trygg och inkluderande verksamhet. Detta kommer att ske genom projektet Samspel där föreningarna får stöd för att utveckla en sådan struktur. Samspel är ett samarbete mellan sponsorföretag, Rädda Barnen och RF-Sisu som är under uppbyggnad.

– Att ha en meningsfull och trygg fritid, inte minst inom idrott, skapar trygga och glada yngre och utvecklar våra samhällen. Den här typen av investeringar gör Norrbotten till en mer attraktiv plats att bo på och att verka i, säger Anders.

Se alla nyheter