Åskskydd för villaägare

Installationsbidrag för åsk- och överspänningsskydd

Varje år orsakar åsk- och blixtnedslag stor ekonomisk skada för det svenska samhället. Det är också en av de vanligaste skadeorsakerna till att du som kund väljer att kontakta oss. Eftersom alla kostnader som försäkringen ersätter i praktiken betalas av din och de andra försäkringstagarnas premier, tycker vi på Länsförsäkring Kronoberg att det är viktigt att vi hjälps åt att minska antalet skador och därmed håller ner kostnaderna.

Vad täcker försäkringen?

  • Vår försäkring gäller för skada, orsakad av åska, på lösegendom och byggnad. Trots detta kan det ändå bli stora kostnader för den drabbade eftersom försäkringen lämnar ersättning med lösegendomens dagsvärde och åldersavskrivning på vissa byggnadsinstallationer.

  • Kronobergs län är ett av de hårdast drabbade länen i Sverige när det gäller åskskador. Vi erbjuder därför våra kunder som är bosatta i villa eller fritidhus, en installation av ett grundåskskydd till ett förmånligt pris. Om du efter installation av detta åskskydd ändå råkar ut för en åskskada behöver du inte betala grundsjälvrisken på 1 500-2 000 kr.

 

Om erbjudandet

  • Du som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos oss kan köpa ett överspänningsskydd med installation från 4 800 kronor inkl. moms (ordinarie cirkapris 7 000 kronor inkl. moms). Förutsättningen är att du är berättigad till ROT-avdrag.

  • Det rabatterade priset gäller för Länsförsäkring Kronobergs kunders villafastigheter och fritidshus från den 1 mars 2023. Bidraget gäller för dig som har din fastighet försäkrad hos oss. 
    Observera att överspänningsskyddet måste skydda hela fastigheten och att det ska sitta i mätarskåpet, för att du ska få bidrag. 

  • Skicka in en kopia på din faktura efter montering och få tillbaka 2 500 kronor. 
    Observera att bidrag betalas ej ut på installationer/ beställningar utförda innan 2023. 


Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på skadeforebygg@lfkronoberg.se

 

Så beställer du:

Du köper ditt överspänningsskydd direkt hos Mericon via länken här nedan. När du gjort din beställning kommer du inom två veckor bli kontaktad av en lokal elinstallatör (som Mericon samarbetar med) för tidsbokning av installationen.


Länsförsäkringar Kronoberg