Av: Emil Eklund

Nu öppnar vi nomineringen till Hållbar Inspiratör

Känner du till ett företag eller en entreprenör som är en fena på att förena hållbarhet med affärsmässig tillväxt? Då tycker vi att du ska skicka en nominering till årets utmärkelse av Hållbar Inspiratör.

På Länsförsäkringar Kalmar län jobbar vi inte med hållbarhet för att det är trendigt. Det ligger helt enkelt i vårt DNA som kundägt bolag. Lyckligtvis så är det inte bara vi som bedriver ett aktivt hållbarhetsartbete. Tvärtom. Runt om i länet finns det mängder av företag och entreprenörer som borde lyftas och hyllas för sin långsiktighet. Och det gör vi med stipendiet Hållbar Inspiratör.

Har du en Hållbar Inspiratör på lut? Skicka en nominering till vår hållbarhetsansvarig:
jane.wagsater@LFkalmar.se.

Berätta kort i mailet om företaget/entrepenören och vad det är som de gör så bra. Har du möjlighet så får du gärna bifoga kontaktuppgifter till den nominerade. Sista nomineringsdag är 20 augusti 2021.

Fakta: Hållbar Inspiratör

Stipendiet på 50 000 kronor delas ut årligen till en entreprenör som bidrar till Kalmar läns långsiktiga hållbarhet, och samtidigt kombinerar detta med affärsmässig tillväxt. Entreprenören gynnar utvecklingen i vår region ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Nytänkande innovationskraft präglar pristagaren som också inspirerar sin omgivning till att tänka hållbart. Entreprenören visar att det går att kombinera ekonomisk tillväxt med långsiktig hållbarhet i Kalmar län.

Förra året delades stipendiet ut till det öländska familjeföretaget Lindbytvätten. Ett företag som i många fall gör mer än vad myndigheter och kunder kräver i sitt arbete med att minimera sin miljöpåverkan

Se alla nyheter