Av: Emil Eklund

"Det ligger i vårt DNA som kundägt bolag att arbeta långsiktigt med de här frågorna"

Under tisdagen var Länsförsäkringar Kalmar läns vd Anna Blom på plats på Tillväxtdagen i Västervik för att dela sina och bolagets erfarenheter och insikter om hållbarhetsarbete. "Vi jobbar inte med hållbarhet för att det är trendigt, det ligger i vårt DNA som kundägt bolag", säger Anna Blom.

 

Sedan 2003 har Tillväxtdagen årligen samlat näringslivet i Västerviks kommun för att inspirera och ge inblickar i relevanta utvecklingsfrågor. Under årets upplaga av Tillväxtdagen var Länsförsäkringar Kalmar läns vd Anna Blom och inbjuden till den livesända Hållbarhetspodden för att berätta om Länsförsäkringar Kalmar läns hållbarhetsarbete.
– Vi jobbar inte med hållbarhet för att det är trendigt, det ligger i vårt DNA som kundägt bolag att arbeta långsiktigt med de här frågorna, det har vi gjort i snart 180 år. Vi pratar inte bara hållbarhet, vi gör, säger Anna Blom.

”Extra stolt”

Hållbarhet är ett starkt ökande affärsområde där fler företag än någonsin vill berätta mer för en starkt ökande krets av intresserade kunder, beslutsfattare och anställda vad just de gör för att ta ansvar för samhället.
– Jag är extra stolt över att vi har gjort ett grundligt förarbete där vi strukturerat vårt hållbarhetsarbete för att se var vi har störst påverkan och kan bidra mest.  Vi kopplat alla våra aktiviteter mot FNs globala hållbarhetsmål och kan verkligen se att vi gör skillnad. Det vi kan bli bättre på är att berätta om det och få våra kunder och andra intressenter att förstå vilken bra insats man gör när man väljer att bli kund hos oss. Att välja oss är att agera hållbart som konsument, säger Anna Blom.

I ett förändrat klimat

Under podden fick publiken möjlighet att lyssna till flera lokala ledare inom hållbarhet när de delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper i ämnet. Det bjöds också på spaningar inom hållbarhetstrender för att se vart de stora möjligheterna och utmaningarna ligger.
– Den i särklass viktigaste megatrenden är såklart ett förändrat klimat som kommer ha oerhört stor påverkan på oss i försäkringsbranschen. Kommer tvinga oss ställa om våra sätt att bedöma risker och sätta premier och kanske till och med göra att vi inte ens kommer kunna försäkra vissa fastigheter. En annan hållbarhetstrend som vi ser mer och mer av är psykisk ohälsa. Här ser vi stora möjligheter att arbeta för att förebygga psykisk ohälsa hos unga, säger Anna Blom.

Se alla nyheter