Nu delar vi ut 100 miljoner till våra kunder

Försäkra dig om att få återbäring på kontot

År 2019 gick Länsförsäkringar Jönköping med vinst. Vi hade färre olyckor och skador än beräknat.  Eftersom vi är ett kundägt bolag går överskottet tillbaka till våra försäkringskunder. Den här gången handlar det om totalt 100 miljoner kronor.

Du som inte har registrerat ett bankkontonummer för återbäring har fått eller kommer att få ett brev hem i brevlådan (dessa började skickas ut i mitten av maj) med instruktioner om hur du ska göra för att registrera kontonummer. Detta behöver göras senast den 28 augusti.

Du som redan har registrerat ett bankkontonummer för återbäring behöver inget göra. Om du är berättigad till återbäring så kommer du att få besked om det efter sommaren.

Utbetalningen sker någon gång under vecka 38–40. Hur mycket pengar du får tillbaka får du besked om via brev i höst strax innan utbetalningen sker. Summan du får styrs utifrån de försäkringar du hade under 2019 och hur mycket du betalade för dessa.

Så registrerar du ditt kontonummer:

 1. Logga in på Mina sidor (inte i appen) med BankID eller säkerhetsdosa. Om det är första gången du loggar in måste du godkänna villkoren för att komma vidare.

 2. Gå till Inställningar, som du hittar i den personliga menyn bredvid knappen "Logga ut".

 3. Välj Utbetalning och fyll i ditt kontonummer. Kom ihåg att spara dina ändringar.

 4. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter under Kontaktuppgifter.

Vill du ha hjälp med att registrera kontonumret?

Om du vill ha personlig hjälp med att registrera kontonumret kan du ringa vår växel 036-19 90 00.

Så fungerar återbäring

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra försäkringskunder. Du som har en sakförsäkring (till exempel en bil- eller hemförsäkring) hos oss har möjlighet att få tillbaka en del av det du har betalat för dina försäkringar. Summan av det du har betalat för dina försäkringar under 2019 styr hur mycket du får tillbaka 2020.

Under vecka 34–35 får du ditt återbäringsbesked via posten, där kan du läsa mer om hur mycket just du får i återbäring. Pengarna delas ut under veckorna 38–40.

Tänk på att registrera ditt bankkonto hos oss senast den 28 augusti för att få pengarna insatta på bankkontot. Har du inte registrerat något bankkonto hos oss får du istället pengarna via ett utbetalningskort.

Vanliga frågor och svar om återbäring

 • Försäkringar

  När vi har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar.


  Hjälpte det här svaret dig? 57 av 78 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ditt Länsförsäkringsbolags styrelse väljer varje år om man ska ge återbäring till dig som är kund och hur stor återbäringen i så fall ska bli.


  Hjälpte det här svaret dig? 68 av 102 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För att få återbäring måste du ha haft minst en gällande sakförsäkring i ett länsförsäkringsbolag som valt att ge återbäring. Det kan vara en fordons-, hem-, och djurförsäkring, men inte pensions-, liv eller sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 206 av 264 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 244 av 302 har fått hjälp av svaret