Cirkulärt, vår väg framåt!

År 2045 ska vårt klimatavtryck vara netto noll. Det är ett tufft mål som innebär att vi måste se över all vår miljöpåverkan och vidta alla möjliga och omöjliga åtgärder. Idag står reparationer och ersättning av skador för en stor del av vår miljöpåverkan. Därför har vi tillsammans med Stena Recycling och Phoneix dragit igång vad vi kallar ”Elektronikprojektet”. En satsning för miljöns och framtidens skull.

- Vi har länge sett att vi behöver fundera över våra processer när det kommer till att ersätta skador. Så 2022 drog vi igång Elektronikprojektet, säger Sofie Johansson, hållbarhetsstrateg på Länsförsäkringar Halland och en av initiativtagarna bakom Elektronikprojektet.

Hitta partners

Första utmaningen var att hitta rätt samarbetspartners, och det gjorde man i Stena Recycling och Phoneix. Stena Recycling med verksamhet i Halmstad har tillgång till en hel massa elektronikskrot, och Phoneix i Falkenberg arbetar med telefonreparationer. Så då var det bara att köra. I korthet innebär samarbetet att skadade telefoner från våra kunder lämnas in till Phoneix som lagar dem med hjälp av återbrukade fullt fungerande reservdelar från Stena Recyling. Enkelt och hållbart precis som det ska vara!

Besök på Stena Recycling center i Halmstad

Nu tar vi det vidare

Efter att ha hittat rätt partners har arbetet flutit på bra och vi på Länsförsäkringar Halland kan se att vår miljöpåverkan när det gäller just skadade telefoner har minskat:
- Nu ska vi ta detta vidare och få in det i hela vår verksamhet. Så här måste vi arbeta med all vår skadereglering framåt. Det är ett tufft arbete, men nu vet vi att det funkar, säger Sofie Johansson.

Mer om projektet