Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.
Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.

Student & Ungdom

Med vår hemförsäkring Student & Ungdom får du ett säkert skydd för dig, ditt hem och dina saker. Gäller för dig som är mellan 16 och 29 år.

 • Enkelt och tryggt till ett bra pris
 • Från 60 kr/mån
 • Skyddar dig och dina prylar
Köp försäkring
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Har du bil? Få upp till 20% samlingsrabatt!

Har du bil? Få upp till 20% samlingsrabatt!

Med både hem- och bilförsäkring hos oss hos oss får du minst 5 procent rabatt. Teckna bilförsäkring

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Vad ingår i hemförsäkring Student & Ungdom?

Student & Ungdom
Ingår
Tilläggsförsäkring

Om något skulle hända dina saker.

Egendomsskyddet ersätter bland annat (upp till ett värde av 200 000 kronor)

 • inbrott
 • bränder
 • vattenskador

Om någon skulle kräva dig på skadestånd.

Om du hamnar i en rättstvist och behöver anlita advokat.

Om du råkar ut för misshandel.

Om något skulle hända dig eller dina saker på resan.

Läs mer om reseskydd.

Om du råkar ut för en identitetsstöld.

Läs mer om ID-skydd.

Om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse.

Ett komplement till reseskyddet i din försäkring och gäller i hela världen för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

Läs mer om utökat reseskydd.

Hemförsäkringen för dig som vill få koll själv

Första tiden på egna ben är full av små hinder och utmaningar. Skaffa en bra hemförsäkring direkt, för mindre än vad en pizza kostar i månaden (från 60 kr), så slipper du tänka på det!

Studentförsäkring - för en trygg och enkel vardag

För studenter och ungdomar

När du flyttar hemifrån gäller inte dina föräldrars hemförsäkring dig längre. Och den ingår definitivt inte i hyran. Därför behöver du teckna en själv. Vår Hemförsäkring Student/Ungdom gäller för dig mellan 16 och 29 år och gäller exempelvis om:

 • Någon snor din mobil

 • Du tappar exempelvis din laptop och den går sönder

 • Du blir överfallen eller bestulen

 • Din lägenhet skadas eller förstörs, exempelvis en vattenskada eller brand

 • Du ska ut och resa och behöver en reseförsäkring

Få koll själv. Alltså, Hemförsäkring Student/Ungdom skyddar helt enkelt både dig, ditt boende och dina saker – som du äger, hyr eller lånar för eget bruk – när du bor i hyresrätt! Hemförsäkring ingår INTE i hyran.

Bli bankkund också - för 0 kr i månaden

Har du vår Hemförsäkring Student/Ungdom och öppnar ett privat lönekonto hos oss får du helt utan extra kostnad (ord. pris 275 kr/år):

 • Vår prisbelönta mobilapp
 • Internetbank
 • Telefonbank
 • Aktiedepå
 • Avbeställningsskydd när du betalar din resa från lönekontot

Det innebär att du kan betala räkningar, göra överföringar mellan konton, kolla ditt saldo och göra dina försäkringsärenden var som helst, när som helst.

Få koll själv. Intäkter? Utgifter? Budget? Spara? Spana in våra samlade tips till studenter så får du koll själv snabbare än du anar. Unna dig gärna ett sparande. Även om det är en blygsam summa du kan sätta in varje månad växer det snabbare än man kan tro.

Mer om Hemförsäkring Student/Ungdom

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

Kanske har du någon gång hört talas om begreppet ”lösöre”? Vi förstår att det låter lite krångligt, men kort och gott kan man säga att det handlar om alla prylar du har hemma som är flyttbara, exempelvis tv, möbler, kläder, smycken, klockor, mobiler och datorer.

För att skydda dig fullt ut är det viktigt att du har en försäkring som täcker värdet på allt du har hemma. Då är du skyddad mot exempelvis vattenskada, brand och inbrott.

Här är ett exempel på beräkning av lösöre i ett student- eller ungdomsboende:

Vardagsrum

100 000 kr

Kök

10 000 kr

Sovrum

35 000 kr

Kläder

30 000 kr

Prylar

20 000 kr

Totala lösören

195 000 kr

Få koll själv. Fota av din lägenhet och de prylar du äger och spara undan bilderna, då har du ett bra underlag om det skulle hända något. Det är också viktigt att hålla koll på vilket skydd du har för lösöre i din hemförsäkring. Skulle du ha möbler, prylar och annat som är värda mer än så behöver du utöka ditt skydd.

När gäller allriskförsäkringen?

Allrisken skyddar dig och ger ersättning när oturen är framme. Kortfattat kan man säga att den ersätter skador som inträffat genom en plötslig och oförutsedd händelse. Om du till exempel:

 • tappar mobilen i marken så att den går sönder
 • råkar sätta dig på dina glasögon
 • spiller kaffe över din laptop

Den täcker dina saker, upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar upp till 10 000 kronor. En värdehandling är till exempel en biljett eller presentkort. Försäkringen gäller även utomlands under resans första 45 dagar.

I våra hemförsäkringar för hyresrätt och bostadsrätt gäller allriskförsäkringen för dina saker och värdehandlingar. I villahemförsäkringen omfattas även huset och tomten.

Är du osäker på vilken hemförsäkring du behöver? Jämför hemförsäkring och hitta den som är rätt för dig och ditt boende.

cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår i studentförsäkringen

Med hemförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring för student