Student & Ungdom

Med våra hemförsäkringar får du ett säkert skydd för dig, ditt hem och dina saker.

Enkelt och tryggt till ett bra pris
Från 60 kr/mån
Skyddar dig och dina prylar

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hemförsäkringen för dig som vill få koll själv

Första tiden på egna ben är full av små hinder och utmaningar. Skaffa en bra hemförsäkring direkt, för mindre än vad en pizza kostar i månaden (från 60 kr), så slipper du tänka på det!

För studenter och ungdomar

När du flyttar hemifrån gäller inte dina föräldrars hemförsäkring dig längre. Och den ingår definitivt inte i hyran. Därför behöver du teckna en själv. Vår Hemförsäkring Student/Ungdom gäller för dig mellan 16 och 29 år och gäller exempelvis om:

  • Någon snor din mobil

  • Du tappar exempelvis din laptop och den går sönder

  • Du blir överfallen eller bestulen

  • Din lägenhet skadas eller förstörs, exempelvis en vattenskada eller brand

  • Du ska ut och resa och behöver en reseförsäkring

Få koll själv. Alltså, Hemförsäkring Student/Ungdom skyddar helt enkelt både dig, ditt boende och dina saker – som du äger, hyr eller lånar för eget bruk – när du bor i hyresrätt! Hemförsäkring ingår INTE i hyran.

Bli bankkund också - för 0 kr i månaden

Har du vår Hemförsäkring Student/Ungdom och öppnar ett privat lönekonto hos oss får du helt utan extra kostnad (ord. pris 275 kr/år):

  • Vår prisbelönta mobilapp
  • Internetbank
  • Telefonbank
  • Aktiedepå
  • Avbeställningsskydd när du betalar din resa från lönekontot

Det innebär att du kan betala räkningar, göra överföringar mellan konton, kolla ditt saldo och göra dina försäkringsärenden var som helst, när som helst.

Få koll själv. Intäkter? Utgifter? Budget? Spara? Spana in våra samlade tips till studenter så får du koll själv snabbare än du anar. Unna dig gärna ett sparande. Även om det är en blygsam summa du kan sätta in varje månad växer det snabbare än man kan tro.

Mer om Hemförsäkring Student/Ungdom

Ger ett mer omfattande reseskydd än det som ingår i hemförsäkringen. Innehåller bland annat avbeställningsskydd och gäller i hela världen, för ett obegränsat antal resor under ett år för dig och din familj.

Kanske har du någon gång hört talas om begreppet ”lösöre”? Vi förstår att det låter lite krångligt, men kort och gott kan man säga att det handlar om alla prylar du har hemma som är flyttbara, exempelvis tv, möbler, kläder, smycken, klockor, mobiler och datorer.

För att skydda dig fullt ut är det viktigt att du har en försäkring som täcker värdet på allt du har hemma. Då är du skyddad mot exempelvis vattenskada, brand och inbrott.

Här är ett exempel på beräkning av lösöre i ett student- eller ungdomsboende:

Vardagsrum

100 000 kr

Kök

10 000 kr

Sovrum

35 000 kr

Kläder

30 000 kr

Prylar

20 000 kr

Totala lösören

195 000 kr

Få koll själv. Fota av din lägenhet och de prylar du äger och spara undan bilderna, då har du ett bra underlag om det skulle hända något. Det är också viktigt att hålla koll på vilket skydd du har för lösöre i din hemförsäkring. Skulle du ha möbler, prylar och annat som är värda mer än så behöver du utöka ditt skydd.

Få koll själv. Ska du flytta – adressändra! Då undviker du nämligen onödigt krångel. Flyttar du för att studera ska du vara folkboförd på din studieort. Grundregeln är att man är folkboförd där man sover flest nätter.

Om du har e-legitimation (exempelvis mobilt bank-ID) kan du snabbt och enkelt göra din flyttanmälan med Skatteverkets e-tjänst.

Läs mer och anmäl din flytt hos Skatteverket

cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår

Med studentförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer