Trygga Gotland

Trygghet handlar inte bara om att veta att du får ersättning om du råkar ut för en skada. Trygghet är en känsla eller upplevelse som påverkas av ett flertal faktorer. Din livskvalitet, samhället där du bor och din syn på framtiden är exempel på sådant som påverkar din känsla av trygghet.

    

Sommarsimskola

Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten. Tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet anordnar vi varje sommar en simskola för barn. Simskolan sker på flera platser runt om på ön. Under tio tillfällen får barnen träna på vattenvana, bröst- och ryggsim och livräddning genom olika lekar och övningar.

Läs mer om sommarsimskolan

Vinnaren av reflextävlingen 2018 var Signe som då gick i andra klass på Norrbacka, hennes klass vann ett bidrag till klasskassan.

Reflexer

Genom att synas i mörkret minskar risken att råka ut för en trafikolycka. Vi brukar kalla reflexen för vår billigaste livförsäkring. Varje år delar vi ut gratis reflexer till så många som möjligt. Det alla inte vet är att en reflex har ett bäst-före-datum, därför anordnar vi med jämna mellanrum en reflextävling. Tävlar gör skolklasser runt om på ön genom att skicka in förlsag på hur vår nästa reflex ska se ut.

Läs mer om reflexer

Vi delar även ut reflexvästar till förskolor. För mer information, kontakta Daniel Eriksson på vår marknadsavdelning.

Trygghetsbesök

Vi vill att du ska känna dig trygg i din fastighet. Därför gör vi ett trygghetsbesök hos dig när du försäkrat en ny fastighet hos oss. Under besöket ser vi över byggnaden för att säkerställa att du får rätt försäkringsskydd och så ger vi skadeförebyggande tips och råd. I samband med trygghetsbesöket ger vi försäkringstagaren ett brandkit bestående av brandsläckare och brandfilt.

Brandsläckare-800x450.jpg

SäkerGård-800x450.jpg

Säker Gård

Livet på gården är fyllt av glädje och frihet. Med gårdsarbetet följer också ett stort ansvar för dem som bor och jobbar där, liksom för gårdens djur och byggnader. Vi erbjuder en utbildning för att kvalitetssäkra gården och göra den till en tryggare och säkrare plats. Cirka 350 gårdar har gått vår utbildning och har på det sättet minskat sina risker för skador inom brand, el och vatten.

Läs mer om Säker Gård