Nu börjar vi Trygghetsvandra i Bromölla

I Kristianstad har vi tröstat, stöttat och plåstrat om ungdomar då de på kvällar och nätter rört sig på platser där det kan upplevas oroligt. I sommar blir det fler vuxna under kvällstid även i Bromölla.

Genom ett unikt och långsiktigt samarbete mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och olika föreningar har vi Trygghetsvandrat i fem år i de centrala delarna av Kristianstad. Nu tar vi konceptet vidare och Bromölla står på tur!

– Arbetet startade redan under sommaren 2020 och stämmer väl överens med de nya riktlinjer för att utöka tryggheten som Bromölla kommunledning tog beslut om i början av detta år, säger Sanja Vojnikovic, Säkerhetsskyddschef i Bromölla kommun och fortsätter:
– Fler vuxna på stan är ett bra komplement till det vårt befintliga arbete som sker tillsammans med fritidsgårdar och polis. Vi hade hört om hur man jobbat i Kristianstad och att man även höll på att starta upp i Osby och vi tog kontakt med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad:

– För oss är det självklart att medverka när intresse kommer från kommunerna i vår del av Skåne. Vi ska driva arbetet med trygghet och detta är ett utmärkt sätt att göra det på, säger Niklas Larsson, vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.
– Trygghetsvandringen är en del av vårt arbete med hållbar utveckling inom området trygghet men även en viktig del inom vårt sponsringsarbete som vi vet har stor ekonomisk betydelse för föreningslivet. säger Niklas Larsson.

Fredagen den 30 april var sista dagen för föreningar att anmäla sig för att vara med. Föreningarna erhåller ett årligt sponsorbidrag från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad i utbyte mot att man deltar vid vandringar vid några tillfällen per år. Tio föreningar är klara och planera att börja vandra i sommar. De aktuella föreningar som är först ut i samarbetet är:
IK Kamp, IFÖ Bromölla, Näsums IF, Bromölla Skytteförening, Ifö Center Exhibit, Ifö Center Sambandscentral, Bromölla jujutsu, FUB Bromölla, Kristen samverkan och Självskyddsakademin.

Bromölla kommun och lokala företag hjälper till och bidrar med en extra finansiering till de föreningarna som deltar nu i starten. Förutom Bromölla kommun är det Bromöllabolagen och Bromölla Padel Court.

– Detta ligger helt i linje med Bromölla kommuns nya samverkansöverenskommelse med polisen och det känns helt rätt att få göra detta tillsammans med lokala företag och föreningar, säger Jenny Önnevik, kommunalråd Bromölla kommun.

För mer information, kontakta:
Frida Borgström, projektledare Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. 0731- 54 26 09
Sanja Vojnikovic, Säkerhetsskydsschef/Beredskapssamordnare Bromölla kommun, 0708-27 75 42

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare.

Se alla pressmeddelanden