Samla dina försäkringar och ekonomi hos oss

Det är både tryggt och bekvämt att ha hela sin ekonomi samlad på samma ställe och dessutom ofta väldigt lönsamt. Med din boendeförsäkring som grund kan du bli Guldkund, Silverkund eller Bronskund.

Samla dina försäkringar och ekonomi hos oss

Så fungerar det

För varje nivå finns det olika krav som behöver uppfyllas för att erhålla respektive förmånsnivå. Vad som avgör om du är guld, silver och bronskund beskrivs nedan och din förmånsnivå går att se om du loggar in via Mina Sidor eller Appen.

Guldkund

 • Ha boendet försäkrat hos oss
 • Ett aktivt privatkonto
 • Regelbundet sparande på minst 500 kronor per månad, eller minst 200 000 kronor i sparkapital.

Silverkund

 • Ha boendet försäkrat hos oss
 • Ett aktivt privatkonto eller ett sparande. Med sparande menar vi antingen ett regelbundet sparande på minst 500 kronor per månad, eller minst 200 000 kronor i sparkapital.

Bronskund

 • Ha boendet försäkrat hos oss
 • En annan sakförsäkring, exempelvis bilförsäkring eller personförsäkring

Dina förmåner

Innehåll
Guld
Silver
Brons
20 %
10 %
5 %

% rabatt på hushållets privata försäkringar.

Kreditkort utan årsavgift. Värde 195 kr per år.

Självriskreducering med 1 000 kr vid en skada via din boendeförsäkring. Max en skada per hushåll vartannat år.

Så mycket kan du spara - vi ger ett exempel

Du som är Guldkund får i teorin var femte år premiefritt. För den som hellre vill räkna det i kronor innebär 20 procent rabatt för vår exempelfamilj att de sparar 3 962 kronor per år. I räkneexemplet har vi utgått från ett hushåll med fyra personer, två vuxna och två barn. De bor i en villa i Torslanda, har en bil och ett fritidshus. Priset är beräknat per år.

  Utan förmåner Guldkund
Boendeförsäkring Villahem 4 500 kr 3 600 kr
Bilförsäkring 5 000 kr 4 000 kr
Sjuk- & olycksfallsförsäkring, vuxen 3 811 kr 3 049 kr
Barnförsäkring, barn 7 år 2 000 kr 1 600 kr
Barnförsäkring, barn 10 år 2 000 kr 1 600 kr
Fritidshus 2 500 kr 2 000 kr
Total kostnad 19 811 kr 15 849 kr

Det finstilta:

 • Boendet ska vara försäkrat i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. För att ta del av förmånerna räcker det med att du omfattas av hushållets boendeförsäkring.
 • För att få gratis kreditkort ska du ha ett personligt och aktivt privatkonto hos Länsförsäkringar (eller vara medkontohavare) samt ha ett eget regelbundet sparande på minst 500 kronor per månad eller minst 200.000 kronor i sparkapital. Kreditkortet erhålls efter sedvanlig kreditprövning.
 • Med aktivt privatkonto avses regelbundna insättningar av lön, studiemedel, pension eller annan inkomst, samt ett bankkort kopplat till kontot, därifrån du gör dina inköp och betalar dina räkningar.
 • Regelbundet månadssparande ska ske i våra produkter, till exempel ISK, IPS, fonder, pensions- eller kapitalförsäkring, där överföringen sker från ditt privatkonto hos Länsförsäkringar. Med sparkapital menas att pengar är insatta i något av produkterna ovan och/eller fasträntekonto (gäller ej Avtalspension). Har du flera av dessa produkter är det hushållets sammanräknade kapital som räknas.
 • Rabatten på dina fordonförsäkringar dras efter att grundpremie och trafikskatt är betald.