Andreas skadade axeln - fick hjälp genom sjukvårdsförsäkringen

Han skulle bara koppla på släpet till företagsbilen – då gick axeln ur led. Efter några besök på vårdcentralen utan önskat resultat utnyttjade Andreas Waltersson i stället sin sjukvårdsförsäkring för företagare hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Foto på Andreas som äger och driver C44Bygg AB.
Foto: Sven Persson/Swelo.se

Det var en sen aprilkväll på uppfarten hemma vid villan i Legeved, mellan Fjälkinge och Rinkaby. Andreas Waltersson skulle koppla släpet till arbetsbilen – när stödhjulet plötsligt lossnade.

– Jag höll ju i det, så min axel rycktes ur led. Jag tänkte att det läker väl av sig själv, men hela sommaren gick och smärtan blev inte bättre.

– Jag kunde ju röra armen någorlunda, men det gjorde riktigt ont, berättar Andreas.

Hos vårdcentralen fick han sprutor med kortison, något som inledningsvis dämpade smärtan, men sedan blev verkningslöst.

Andreas äger och driver 044Bygg AB, ett byggföretag som vänder sig till företag och privatpersoner. Man utför renoveringar, såväl som nybyggen och köksbyten med mera. Andreas har drivit 044Bygg AB sedan 2003, liksom hans föräldrar och farföräldrar också drivit byggföretag i bygden.

"Det är nu du ska uttnyttja din sjukvårdsförsäkring"

Ett halvår efter axelskadan, på hösten 2021, träffade han sin rådgivare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

– Varje höst går vi igenom både mina person- och pensionsförsäkringar samt företagsförsäkring tillsammans. Jag har samlat allt hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, säger Andreas.

Andreas nämnde då sin axelskada, som aldrig tycktes bli bra igen.

– Då sa min rådgivare att det är ju nu du ska utnyttja din sjukvårdsförsäkring som du har i företaget.

Det gjorde Andreas.

– Jag ringde dem och de erbjöd en tid hos specialist om två dagar. Då kunde jag inte, så jag föreslog en tid i veckan därefter. Det gick så himla snabbt: plötsligt var det de inom vården som väntade på mig, inte tvärtom!

Av en privatklinik i Malmö fick han en undersökning med magnetröntgen och skickades sedan vidare.

– Jag kom till en specialist som var riktigt duktig på axlar och han konstaterade att skadan inte skulle gå över av sig själv.

Andreas axelopererades i november, i januari började han arbeta igen.

"Det gick väldigt snabbt att få hjälp"

– Det är en riktigt bra försäkring, det gick väldigt snabbt att få hjälp. Nu har jag samma försäkring på mina två anställda snickare, ifall det händer dem något. Det är ju en rätt utsatt bransch vi verkar inom, säger han.

– Jag har också fått ersättning för körningarna till Malmö och parkeringskostnaderna. Eftersom jag har min sjukförsäkring hos Länsförsäkringar, fick jag även ersättning för inkomstbortfall och delar av min pensionspremie betald under sjukskrivningstiden. Detta har inte kostat mig något mer än att jag förlorat arbetstid.

Helhetserbjudande till dig som företagare i vår del av Skåne

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ditt kundägda bank- och försäkringsbolag. Vi finns nära dig och följer ditt företag genom åren. Hos oss får du svar på dina bank- och försäkringsfrågor genom en personlig bankkontakt.

Vi vill ge dig trygghet så du kan fokusera på ditt företagande.

Läs mer om våra försäkringar och banktjänster

Kontakta oss