Trygghetsakademin i fokus under Almedalen

I strålande solsken presenterades vår satsning på ökad trygghet i vår del av Skåne under Almedalen. Intresset för nystartade Trygghetskademin var så stort att man tilldelat arbetet en egen programpunkt.

Fem personer på scen i Almedalen för att tala om Trygghetsakademin

Tillsammans med lokala representanter stod Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads projektledare Frida Borgström tillsammans med styrelseordförande Göran Trobro på scen och fick lyfta det lokala trygghetsarbetet i allmänheten och Trygghetsakademins arbete i synnerhet.

- Trygghet är en fråga som på många sätt står i fokus under årets Almedalsvecka. Vårt initiativ är ett exempel på hur vi som kundägt bank- och försäkringsbolag skapar ett nära samarbete med andra tunga samhällsaktörer. Det är ett arbete som vi redan märkt av väckt stort intresse både lokalt, regionalt och nationellt. Vi har fått många nyfikna frågor och jag är nästan lite tagen nu efter vårt seminarium, säger Frida Borgström.

Utöver Göran och Frida var även läraren och certifierade trygghetsvandraren Fanny Fransson med på scen tillsammans med Johanna Flogstam, Hässleholms kommun Drog- och brottsförebyggande samordnare.

- Mitt engagemang för ökad trygghet i vårt samhälle sträcker sig långt utanför skolvärlden. Samarbete är enda vägen fram", säger Fanny.

- Alla äger trygghetsfrågan. Ska vi göra skillnad ska vi göra det tillsammans. Detta är ett viktigt initiativ som förhoppningsvis kan engagera fler att tänka nytt, brett och stort, säger Johanna.

Detta är Trygghetsakademin