Vattenveckan för utveckling och innovation

Stora delar av vår del av Skåne befinner sig egentligen under havsnivån. Vi lever med andra ord väldigt nära vattnet. Det innebär utmaningar men också stora möjligheter. Vattnet, både som naturfenomen och resurs, är alltid nära oss.

Fotografi på vågor som slår mot stenar.
Vattnet är en alltid närvarande kraft i Skåne. Foto: Kristoffer Granath

Tillsammans med Krinova kommer vi därför i oktober starta något vi valt att kalla för Vattenveckan. Det blir en kickoff den 20 oktober och därefter en vecka för företag, som har vattenfrågan på sin agenda, att gratis boka konferenslokal hos Krinova.

- Målsättningen är att genom att föra samman innovativa och lokala entreprenörer, organisationer och myndigheter, skapa möten som finner nya lösningar på hur vi ska förhålla oss till vattnen i framtiden, säger Renée Carlsson, hållbarhets- och kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Global fråga blir konkret lokal

Vattenfrågan är global vilket också kan göra den svår att greppa. En stor global fråga blir lätt övermäktig, men genom att ta ner den lokalt hoppas Vattenveckan göra den mer konkret.

- Det finns många företag i vår del av Skåne som redan i dag jobbar innovativt med lösningen av vattenfrågan. Deras goda exempel hoppas vi kunna lyfta under vattenveckan och på så vis skapa ringar på vattnet och väcka nya idéer till liv, säger Renée.

Del i långsiktigt hållbarhetsarbete

Att driva frågor likt denna är en viktig del i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads långsiktiga arbete för ökad hållbarhet i vår del av Skåne. Vi är ett lokalt och nära bank- och försäkringsbolag. Vi har funnits här i vår del av Skåne i över 180 år och kommer fortsätta verka lokalt. Att genom samarbete som Vattenveckan driva på utvecklingsarbetet i hållbarhetsfrågor blir därför en fråga som ligger oss extra varmt om hjärtat. Vattenfrågan är viktiga och det börjar bli akut att finna kreativa, innovativa och hållbara lösningar.

Save the date

Är du intresserad och vill vara med under veckan, sätt en bock i kalender för den 20 oktober och kickoffen, mer information och program kommer presenteras i slutet av sommaren. Vill du ha mer information om veckan kan du registrera dig för utskick hos Krinova: Vattenveckan - Krinova - Krinova

Jobbar du för en organisation eller myndighet eller driver du ett företag där vattnet har en viktig roll – passa på att boka gratis konferensutrymme hos Krinova veckan efter 20 oktober. På plats kommer du då springa på och möta människor som precis som ni på olika sätt jobbar med vattnet som resurs.

Ni bokar genom att mejla konferens@krinova.se och skriva Vattenveckan i ämnesraden.

Bild på Vattenveckans logotupe