Tallkotten kostade 46 000 kronor

En promenad i skogen höll på att sluta med katastrof för hundägaren Acki, erfaren djurägare och dessutom försäkringsförmedlare på Agria. – Med djur kan vad som helst hända. Det gäller även mig, säger hon.

Acki Görborn Erlandsson med sina hundar Tage och Gudrun.
Acki Görborn Erlandsson med Tage och Gudrun. Foto: Sven Persson, swelo.se

Agriamedarbetaren Acki Görborn Erlandsson hade som vanligt varit på eftermiddagspromenad med norfolkterriern Gudrun i tallskogen nära villan på Ivö. Men något var definitivt inte som vanligt med Gudrun senare på dagen.

– Hon verkade ha ont i magen. Smärtan bara tilltog, och till slut kunde hon inte stå på benen, berättar Acki.

Akut operation

Hon och maken tog hunden med sig och åkte till närmaste djursjukhus. En röntgen visade att det fanns något i magen och Gudrun akutopererades.

– Veterinären hittade en tallkotte i magen! Den var liten som mitt lillfinger, men den tallkotten kostade 46 000 kronor.

Eftersom Gudrun var försäkrad hos Agria, behövde de bara betala självrisken.

– Det var så skönt att se henne pigg igen. Efteråt var jag så rädd att jag knappt vågade gå ut med henne i skogen. Här är det ju tallkottar överallt! Och valpar äter ju vad som helst. Det är därför Agria har valp- och kattungerabatt första levnadsåret så man kan ha en trygg försäkring.

Rådgivande veterinär

Agria är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar och finns förutom i Sverige, i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

– Vi är ett specialistföretag med inriktning på djur. Omsorg om djuren är grunden till vad vi gör, säger Acki.

Agria har också nära samarbete med djursjukhusen.

– Agria har en egen vårdguide och egna veterinärer som man kan ringa till utan extra kostnad. Du kan också visa upp djuret eller en skada via en app. Som djurägare är det skönt att enkelt kunna stämma av med en veterinär och få ett gott råd.

Kontakta Acki Görborn Erlandsson eller Caroline Larsson om du har frågor kring försäkring för hund och katt i vår del av Skåne.

Du läste precis en kortversion av en artikel från vår tidning Trygga Tillsammans nr 1 2022.

Här kan du läsa hela artikeln och tidningen digitalt