Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Han råkade klippa fruns finger

Ronnie skulle bara putsa till klematisen – men hans frus finger kom i vägen. Olycksfallsförsäkringen 60 Plus kom plötsligt väl till pass.

– Klipp här, sa Boel Glimhall till sin make Ronnie. Det var i mars 2019 i trädgården hemma i Hammar och klematisen skulle få sig ett välbehövligt vårklipp. Ronnie tog sekatören i högsta hugg men i samma stund han klämde till, höll Boel fram fingrarna igen och sa:

– Nej inte där, klipp här istället. Men det var för sent. Ronnie hade klippt sin fru i vänster långfinger. Blodet forsade.

– Det gjorde otroligt ont, berättar Boel.

– Jag blev ju helt olycklig, det var så hemskt, minns Ronnie.

Boel är sjuksköterska och sprang genast in för att lappa ihop skadan. Det var långfingrets ovansida som blivit skadat, tämligen djupt, i mellanledet.

– Jag trodde att det skulle räcka för att läka såret, men det var ju ett finger det handlade om, det kunde ha hänt något med leder och senor. Jag tror vi ska åka in till akuten, sa jag till Ronnie.

”Det ingår i försäkringen”

På Centralsjukhuset i Kristianstad visade det sig att fingrets sträcksena som används för att sträcka och böja på långfingret, var trasig. Ortopeden sydde ihop senan och därefter sårkanterna och förklarade att det fanns risk att Boel inte skulle kunna böja på fingret i framtiden. En arbetsterapeut gav därför Boel övningar att göra varje dag.

– Träningen gjorde stor nytta, men jag kan fortfarande inte böja fingret helt.

Dagen efter olyckan ringde hon Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och fick ersättning för alla utlägg, som sjukhuskostnaderna och arbetsterapin.

– Vi har en olycksfallsförsäkring 60 Plus. Den är väldigt förmånlig och inte så dyr, konstaterar Boel.

– Ja, den fungerade fantastiskt bra, säger Ronnie.

– De sa också att jag skulle höra av mig om ett år för att se om det blivit några bestående men.

Det gjorde Boel. I mars 2020 ringde hon igen – och efter lite pappersarbete fick hon 4 730 kronor för de bestående besvären.

– Det var ju oväntat! Men det ingår alltså i försäkringen, säger Boel.