Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Anmäl skada på åtta minuter

Att anmäla en skada digitalt ska vara så enkelt att man ska kunna dricka en kopp kaffe och se på sin favoritserie samtidigt eller koka spaghetti till dagens middag. Givetvis vill vi testa och se om det är så enkelt som vi säger – hinner vi innan pastan är klar?

Gör din skadeanmälan digitalt

 

Testskadan för dagen är en sprucken mobilskärm och vardagsbestyret vi tar oss an är att koka spaghetti.
En sprucken mobilskärm är en av våra mest anmälda skador och det blir vår kollega Andreas som får agera dagens testpatrull.
– Mobiltelefoner och vatten samtidigt är ingen bra kombination så det avråder vi ifrån. En sak i taget! Jag valde också en pasta med lagom koktid. Snabbmakaroner hade satt lite väl hård press på mig, säger Andreas.

Pastavattnet är saltat och plattan är igång. Andreas tar nu fram sin telefon för att göra en skadeanmälan i appen. Nu kör vi!
– Skadeanmälan består av fem olika steg. Först fyller jag i vad som hänt, var och när. Ett enkelt steg så jag hoppar direkt in i steg två. Vattnet kokar vilken sekund som helst. Kvitton och underlag ska nu bifogas.

Det har gått ungefär tre minuter och pastavattnet kokar - det är dags att hälla i spaghettin. Andreas lägger ifrån sig telefonen, tar upp rätt mängd pasta och lägger i det kokande vattnet.
– Spaghettin ska koka i 8-9 minuter så jag borde hinna, men man vet ju i och för sig aldrig vad som händer på vägen. Hoppas jag har tillräckligt med surf och att batteriet håller.

– Jag drar igång timern också. Åtta minuter från och med nu, säger Andreas samtidigt som han håller ett öga på kastrullen så att det inte kokar över.

Andreas tar upp telefonen igen:
– Här under steg tre beskriver jag ingående vad som hänt, fyller i kontaktuppgifter och kontouppgifter. Jag rör om lite i pastan också, man vill ju inte att den ska klibba ihop.

Andreas har kommit ungefär halvvägs och har lite kvar av sin anmälan.
– Hoppla, nu kokar vattnet över. Jag behöver torka lite. Hold on!
Andreas fortsätter sedan med att fylla i det sista på steg tre och går raskt vidare till steg fyra som visar en sammanställning av allt han har fyllt i.

Timern visar att han har två minuter kvar innan spaghettin är färdig.
– Nu går jag igenom allt jag fyllt i och ser till att jag inte har missat någonting innan jag godkänner! Tada, spaghettin är färdig och så är även min skadeanmälan!

Anmäl skada

Du läste precis en artikel från vår tidning Trygga Tillsammans nr 1, 2020.

Här kan läsa hela tidningen digitalt  →