Starkt resultat för Länsförsäkringar Värmland ger återbäring på 81 miljoner

Det gick bra för Länsförsäkringar Värmland 2023. Det goda resultatet innebär att 81 miljoner går tillbaka till de värmländska kunderna i form av en rekordstor återbäring. - Det känns fantastiskt att kunna ge så mycket pengar tillbaka till våra kunder, säger företagets vd Ulrika Obstfelder Peterson.

Det var vid torsdagens bolagsstämma som Länsförsäkringar Värmland redovisade resultatet för 2023. Trots negativa effekter av en hög inflation landade försäkringsrörelsens resultat på 90,5 miljoner kronor före avsättning till återbäring.

- Det fina resultatet är en följd av allt hårt jobb som alla engagerade medarbetare lägger ner varje dag i det här företaget. Jag är oerhört stolt, både över medarbetarnas insats och det resultat som vi tillsammans har skapat, säger Ulrika Obstfelder Peterson.

Den absolut största delen av försäkringsrörelsens resultat går tillbaka till kunderna i form av återbäringen. Sammanlagt får de dela på 81 miljoner kronor. Den största återbäringen i företagets historia.

- Vi sponsrar över 150 värmländska föreningar och försöker på många andra sätt bidra till en positiv samhällsutveckling i Värmland. Att dessutom kunna ge mycket pengar i återbäring känns helt fantastiskt. Men det är också styrkan i att vara ett kundägt bolag, säger Ulrika Obstfelder Peterson.

Värdeutvecklingen på det placerade kapitalet blev 5,44 procent, motsvarande 207,3 miljoner kronor. Koncernens sammanlagda resultat efter skatt, dispositioner och avsättning till återbäring 177,9 miljoner kronor. Siffror som bolagets styrelseordförande är mycket nöjd med.

- Det känns fantastiskt. Alla, styrelsen, fullmäktige och den operativa verksamheten, har både hög kompetens och ett stort engagemang och då ökar givetvis möjligheterna till ett positivt resultat, säger Eva Julin Dombrowe.

Vid stämman omvaldes Eva Julin Dombrowe till ordförande. Även styrelsen i övrigt är intakt.

För mer information:

  • Ulrika Obstfelder Peterson, vd, 070- 941 18 20
  • Eva Julin Dombrowe, styrelseordförande, 070-590 44 21

Se alla pressmeddelanden