Av: Lina Tiger Härnström, kommunikations- och marknadschef

LF Bergslagens kunder får dela på 200 miljoner i återbäring

År 2023 blev ett starkt år för kundägda LF Bergslagen. Det innebär att kunderna får dela på 200 miljoner kronor i återbäring.

Man med cykelhjälm.

2023 blev ett år med många väderrelaterade skador i Bergslagen, till följd av den torka som inledde sommaren och de skyfall som följde under augusti och september. Trots detta uppvisar LF Bergslagen ett positivt resultat, tack vare en stark finansförvaltning och rimliga operativa kostnader under året. LF Bergslagens styrelse har därför beslutat att dela ut hela 200 miljoner kronor i återbäring.

-   När vi har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, kan vi ge återbäring till våra fantastiska ägare – nämligen kunderna! Säger Mikael Sundquist, vd på LF Bergslagen.

Återbäringen kommer att betalas ut till cirka 153 000 kunder i LF Bergslagens verksamhetsområde, som omfattar Örebro län, Västmanlands län och Heby kommun. Utbetalningen görs i juni.

-  Att skapa trygghet och möjligheter för våra kunder och att bidra till ett hållbart samhälle är vårt främsta uppdrag. Jag är mycket stolt och glad över att vi tillsammans har skapat möjligheten till att ge pengar tillbaka, säger Mikael Sundquist.

Resultat för LF Bergslagen 2023:

  • Resultatet före skatt var 396 (-159) miljoner kronor.
  • Premieintäkten för sakförsäkringsaffären var 1 431 (1 378) miljoner kronor.
  • Den totala skadekostnaden uppgick till 1 077 (867) miljoner kronor.
  • Affärsvolymen för bank och pension har ökat till 52,9 (50,7) mdr SEK.

För mer information, kontakta gärna:

Mikael Sundquist, vd
Telefon: 021-19 01 70
E-post: mikael.sunqvuist@lfbergslagen.se

Lina Tiger Härnström, kommunikations- och marknadschef
Telefon: 021-19 02 05
E-post: lina.tiger@lfbergslagen.se

 

Se alla pressmeddelanden