Enkla åtgärder kan förebygga vattenskador

Det är fortsatt höga vattennivåer på många håll i nordöstra Skåne och risken för översvämning i bostad och andra lokaler kvarstår. I de mest utsatta områdena tillhandahåller räddningstjänsten pumpar och sandsäckar, men det finns även enklare åtgärder som kan förhindra skada.

– Om du bor i hus med källare, lyft upp saker från golvet och lägg dem på hyllor eller i vindsförråd. Täta ventiler och andra öppningar och flytta på bilen om den står på en plats som är lågt placerad, säger Peter Friberg, skadeförebyggare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

– Ett annat alternativ är att skaffa en dränkbar pump som kan leda bort vattnet och förhindra att översvämningen förvärras, säger Peter Friberg.

Enligt räddningstjänsten i Kristianstad är prognoserna osäkra för de kommande dagarna men det finns risk att vattennivåerna ökar ytterligare.

– De som har hus i närheten av stigande sjöar och vattendrag bör vara extra försiktiga och själva agera genom att valla in fastigheten om de har möjlighet, säger Johan Wendt, operativ chef på Räddningstjänsten i Kristianstad-Östra Göinge.

En handfull personer har hört av sig till Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad med anmälningar om vattenskador till följd av översvämningarna.

För mer information:
Peter Friberg, skadeförebyggare Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 044-19 62 14
Renée Carlsson, hållbarhets- och kommunikationschef Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 0733-18 29 96

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare.

Se alla pressmeddelanden