Välkommen till Dalarnas Villa


Vi på Dalarnas Försäkringsbolag har, tillsammans med Högskolan Dalarna, gymnasiala yrkesutbildningar, materialleverantörer, husleverantörer och entreprenörer byggt en villa, kallad Dalarnas Villa.

Varför har vi byggt en villa?

Målet med huset är, och har varit, att förändra framtida småhusproduktion genom att bygga så brand, inbrotts och vattenskadesäkert som möjligt för att undvika framtida skador. Målet har också varit att göra så lite negativ inverkan på miljön som möjligt - ett hållbart hus helt enkelt.

Läs mer om bakgrunden till projektet här

Vad innebär Svanen-märkning?

Vårt hus kommer att vara Svanen-märkt, vilket innebär att Svanen ställt krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/ byggvaror och en rad innemiljöfaktorer som är viktiga för miljön och för människors hälsa. Det är faktiskt bara strax över 600 hus i Sverige som är Svanen-märkta!

Läs mer om Svanen-märkning här

Är du vår hyresgäst?

Efter drygt 1,5 år av noggrant och effektivt byggande står huset snart klart. Men – vem ska bo där? Det kanske är du!

Vi söker en familj bestående av två vuxna och två barn. Barnen behöver inte ha fast inkomst, men det vill vi att föräldrarna har. Vi älskar djur – men vi vill inte att det bor några husdjur i vårt nybyggda hus. Vi vill heller inte ha några rökare.

Vi erbjuder ett underbart fint, hållbart och nybyggt hus på 148 kvadrat i två våningar. Huset ligger på en naturtomt med skogen och träden utanför knuten i Hinsnoret, mittemellan Falun och Borlänge.

nedre plan ligger ett stort sovrum, badrum med dusch, tvättstuga/grov entre med tvättmaskin och torktumlare, kök och vardagsrum i öppen planlösning. På övre plan ligger ett stort badrum med badkar, två barnrum, en garderob och ett vardagsrum. 
Huset hyrs ut möblerat, så ni behöver inte fundera på vilka möbler som kommer att passa in eller inte. Vi har inrett huset med naturen som inspiration. Huset är klart för inflytt sommaren 2019, och kommer att hyras ut i fyra år, till sommaren 2023. Vad hyran kommer att kosta? Just nu söker vi efter den perfekta familjen för vårt hus, och det är viktigare än själva summan i ett första skede.    

Vi tror att familjen som ska flytta in i vårt hus är intresserade av hållbarhet och tycker om att vara både inomhus och utomhus.

Vi tycker om vårt hus, och kommer att vara i huset ca två gånger i månaden för att lära ut hållbart byggande. Vi kommer även att kolla av med er, hur huset känns och hur ni trivs. En gång om året vill vi pyssla om vårt hus. Då behöver vi tillgång till huset under dagtid en kort period. 

Se planlösning här

SKICKA IN DIN ANSÖKAN SENAST 31/3 

Mer information?

Kontakta Simon Strömqvist, chef skadeförebygg
Tel: 023 - 930 70 eller simon.stromqvist@dalarnas.se 

Dalarnas Villa på Facebook - följ oss här!

 


Så här såg det ut när vi byggde Dalarnas Villa


Forskning Dalarnas Villa

Dalarnas Försäkringsbolag har anställt Bojana Petrovic för att forska på Dalarnas Villa under de kommande fem åren..

Läs mer här

Samarbetspartners & leverantörer

Här kan du ta del av vilka som är/varit involverade i projektet Dalarnas Villa på olika sätt.

Läs mer här

Dalarnas Försäkringsbolag