Niklas, bankrådgivare: "Vi finns alltid där, både fysiskt och digitalt"

Nära kunderna och nära ögonstenarna hemma i lägenheten. Bankrådgivaren Niklas Ahl trivs på Länsförsäkringar Bergslagen i Lindesberg.

”Vi finns alltid där, både fysiskt och digitalt.” Så svarar Niklas Ahl, bankrådgivare, på frågan om varför Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda kunder.

När mycket service försvinner från mindre orter är det lyxigt att få jobba på en bank som inte stänger ner, centraliserar eller bara jobbar med bokade möten.

– Att fler och fler centraliserar är väl en konsekvens av digitaliseringen. Digitalisering är bra, men jag ser ett stort behov hos kunder i alla åldrar att få en personlig kontakt. Oavsett om det är ett par i 25-årsåldern som ska köpa hus eller en pensionär som vill ha hjälp med sin bankdosa, säger Niklas.

Finns både fysiskt och digitalt

Han tycker att det är skönt att få jobba på ett kundägt bolag. Att alltid ha kundens bästa för ögonen gör jobbet tydligt. Och bidrar förstås till högre betyg i kundundersökningar. Att just tillgänglighetsbetyget är ett av de omdömen som sticker ut extra är ingen överraskning.

– Vi finns alltid där, både fysiskt och digitalt. Vi är väldigt snabba att svara och flexibla i vårt arbetssätt. Vi hittar lösningar, säger Niklas.

Trevligt lunchsällskap

Niklas har levt hela sitt liv i Lindesberg. Det bara blev så.

– Stora delar av familjen finns kvar, och jag har trivts så bra på mina arbetsplatser.

Han bor tre minuter från jobbet. Vilket passar extra bra, eftersom han då kan umgås med sin ögonsten, chihuahuan Isabella. Varje lunch tar de en rask promenad runt Lindesbergs arena tillsammans.

– Hon har varit vår lilla bäbis hittills. Hon betyder jättemycket och följer med nästan överallt. Och annars gör hon allt för att få följa med. Det är en klok och medveten hund.

Hittills var det, ja. Niklas och hans sambo har precis fått en liten människobäbis som tagit upp konkurrensen.

– Ja, så nu är Isabella storasyster. Men hon gillar barn och är van från min sambos alla syskonbarn. Det är inga problem.

Gitarr i vardagsrummet

Både bäbis och hund får stå ut med ett eller annat riff hemma i vardagsrummet. Niklas är ett av Sveriges största Metallica-fan. Det har tagit sig uttryck i att han sett en rad konserter med bandet. Men också i att han lärt sig spela gitarr.

– Jag har inte kommit längre än till scenen i vardagsrummet än. Men jag sätter riffet till ”Enter sandman”, säger han.

Varje år gör Svenskt Kvalitetsindex (SKI) en undersökning om hur nöjda kunderna är i olika branscher. Kunderna får svara på en rad frågor och ranka de olika bankerna, försäkringsbolagen och fastighetsförmedlingarna.

Länsförsäkringar toppar i år flest kategorier, hela sex stycken:

  • Bolån
  • Privat Bank
  • Privat Försäkring
  • Privat Pension
  • Företag Försäkring
  • Fastighetsförmedling

Läs mer om utmärkelserna

Se alla nyheter