Gratis reflexpromenader till förskolor

Barnens trygghet är viktig för oss, inte minst deras säkerhet i trafiken. Med reflexpromenaderna, som lämpar sig bäst för åldern 4-5 år, vill vi på ett lekfullt sätt ge barnen kunskap om hur viktigt det är att bära reflex för att synas i mörkret. Materialet används helst när det är mörkt, antingen i skogen, i ett bostadsområde eller på förskolegården.

Alla barn som deltar i promenaden får en egen reflex

Innehåll i lådan

Materialet i varje låda är framtaget för att räcka till minst två hela barngrupper. Alla barn som deltar får en egen reflex. (Snören för upphängning av frågorna och ficklampa ingår inte.)

 1. 5 st frågor för tipspromenad

 2. 40 st reflexer

 3. 2 st diplom

Så går reflexpromenaden till

Häng upp en reflex tillsammans med varje fråga och lys er fram genom tipspromenaden med hjälp av en ficklampa. Vid sista frågan hänger ni upp en reflex till varje barn, då blir det roligt att nå målet.

Tack för er hjälp!

För att se till att reflexen verkligen kommer till användning ber vi er att hjälpa barnen att sätta fast reflexen på höger sida på sin jacka/overall. Tyvärr blir många reflexer liggandes i en låda om man ”bara” skickar med den hem, tack för er hjälp!

Beställs tillsammans med reflexvästar

Vi erbjuder sedan länge gratis reflexvästar till förskolor i vårt verskamhetsområde. Reflexpromenaderna är också helt kostnadsfri och beställs tillsammans med reflexvästarna. Kom ihåg att sätta ett kryss i beställningsformuläret om ni även önskar en låda med reflexpromanad.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker för förskolor och pedagogisk omsorg i Västmanlands och Örebro län samt Heby kommun i Uppsala län. Ligger förskolan i annat län än ovanstående kan vi tyvärr inte erbjuda kostnadsfria reflexpromenader. Privatpersoner och övriga organisationer/föreningar kan inte beställa reflexpromenader.

Läs mer och beställ reflexvästar här

Visst du att…?

 1. Risken att bli påkörd av en bil är tre gånger större i mörker än i dagsljus

  Redan i skymningen ökar risken. Utan reflexer syns du inte förrän bilen är 20-30 meter ifrån dig. Med reflex syns du redan på 125 meters avstånd. En sträcka som kan vara skillnaden mellan liv och död.

 2. Gatubelysningen gör att du själv ser, men inte att du syns!

  De flesta olyckor med gångtrafikanter sker i tätbebyggda områden trots att gatubelysning finns.

 3. Reflexer är en färskvara och har en hållbarhet på ett till två år

  Du kan testa själv. Häng upp din gamla reflex tillsammans med en som är ny i ögonhöjd i ett mörkt rum och lys med en ficklampa. Vilken syns bäst?

Så syns du allra bäst

Det finns inget enklare eller billigare sätt att öka sin säkerhet i trafiken på än att använda reflex. 

Lär dig mer om att använda reflex

 


Länsförsäkringar Bergslagen