Spara el - utan att riskera skador

Lär dig mer – ta del av vårt webbinarium!

Tvättar du på natten? Tänder du braskaminen eller extra många ljus för att hålla värmen? Funderar du på att sänka inomhustemperaturen? Energikrisen medför ökade risker för brand- och vattenskador, samtidigt som du tvingas hitta alternativa lösningar i vardagen. En del sätt kan dock bli dyrare än du tror. Hur kan du minska dina elkostnader på ett tryggt och säkert sätt? I detta webbinarium blir du medveten om riskerna och får handfasta tips på hur du kan undvika skadorna. Våra experter ger sina bästa råd inför den kommande vintern.

Delta i webbinariet

Lär dig mer - ta del av webbinariet här!

Träffa våra experter

Bjarne Lindén, trygghetschef Länsförsäkringar Bergslagen

Bjarne Lindén är chef för Länsförsäkringar Bergslagens trygghetstjänster. Det omfattar dels allt vårt skadeförebyggande arbete och dels vår Skadedjursservice. Han har jobbat med skadereglering i hela sitt yrkesverksamma liv, vilket gett honom gedigen kunskap om varför och hur skador uppstår och därmed också hur man kan göra för att minska risken att drabbas av skador. Om oturen är framme och man drabbas av en skada kan han även svara på vad försäkringen omfattar.

Niklas Adolfsson, skadeförebyggare och brandskyddsexpert

Vår expert Niklas Adolfsson vet hur snabbt en liten brand kan ödelägga ett helt hem. I sin roll som skadeförebyggare på Länsförsäkringar Bergslagen jobbar han mycket med säkerhet och el. Han ger rådgivning i byggnadstekniska frågor och utför även elbesiktningar och brandutredningar. Vanligtvis besöker Niklas våra kunder, så att vi tillsammans i ett tidigt skede kan upptäcka brandrisker. Han kan svara på frågor om brandskydd och säkra elanvändning.

Tips! Säkra sätt att spara el

 1. Sänk inte värmen i fritidshuset till lägre än 15 grader om du inte tömmer ledningarna

  Det kan annars leda till frysskador.

 2. Elda säkert i din braskamin

  Kontrollera att din rökkanal och skorsten är i ordning för att elda i. Elda inte mer än 2-3 kilo torr ved åt gången.

 3. Kör inte tvättmaskinen, diskmaskinen eller torktumlaren när du sover eller inte är hemma

  Läckage eller brand kan uppstå. Ha alltid uppsikt.

 4. Sänk inte värmen på varmvattenberedaren under 60 grader

  En lägre temperatur kan öka bakteriell tillväxt och hälsorisker. 

Ställ din fråga


Länsförsäkringar Bergslagen