Båtförsäkring

Se pris och köp båtförsäkring

Försäkra din båt

Här kan du enkelt räkna ut vad din båtförsäkring kostar och köpa den direkt. Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten.

Vill du prata försäkring med oss?

Vi finns nära dig och hjälper gärna till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Informationen gäller för Välj annat länsförsäkringsbolag

Om båtförsäkring

Försäkra din fritidsbåt

Vår båtförsäkring ger dig skydd vid de flesta skador som kan drabba dig och din båt. I försäkringen ingår skydd:

 • Vid grundstötning, kollision, sjunkning samt annan plötslig och oförutsedd utifrån kommande händelse. Försäkringen ersätter också skada på rutor och segelbåtsrigg - Sjöskada
 • Om båten skadas vid lyft, transport eller uppställning genom en plötslig, oförutsedd och utifrån kommande händelse - Uppläggnings- och transportskada
 • Om båten skadas av brand eller blixtnedslag - Brandskada
 • Om båt, motor eller tillbehör stjäls eller utsätts för skadegörelse - Stöld och skadegörelse
 • Om du blir skadeståndsskyldig för skada på annan person eller egendom - Ansvarsskada
 • För advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av båten - Rättsskyddsskada
 • För kostnader och invaliditet för dem som skadas vid olycksfallsskador som uppkommer vid aktivitet eller användande av båten - Olycksfallsskada

Räkna & köp båtförsäkring

Anpassa skyddet efter dina behov

För att anpassa skyddet efter dina behov kan båtförsäkringen tecknas med följande omfattning:

 • Helförsäkring
  Sjöskada, uppläggnings- och transportskada, brand, stöld och skadegörelse samt olycksfall, ansvar och rättsskydd.
 • Landförsäkring
  Uppläggnings- och transportskada, brand, stöld och skadegörelse samt olycksfall, ansvar och rättsskydd.
 • Halvförsäkring
  Brand, stöld och skadegörelse samt olycksfall, ansvar och rättsskydd.
 • Ansvarsförsäkring
  Enbart ansvarsförsäkring

Tilläggsförsäkringar

Vår båtförsäkring ger dig och din båt ett grundläggande skydd om olyckan skulle vara framme. Vill du utöka ditt skydd kan du teckna dessa tilläggsförsäkringar: 

Båt-MER

Omfattar plötslig och oförutsedd skada på motor och båttillbehör som är högst åtta år gamla, självriskreduktion, avbrottsersättning, resekostnader, bogsering och högre ersättningsnivåer.

Personliga tillhörigheter

Kläder, regnställ, fiskeutrustning och liknande ingår i helförsäkring upp till ett värde som maximalt motsvarar den valda självrisken, dock aldrig lägre än 3 000 kronor. Värdet kan höjas till 20 000 kronor.

Uthyrning

Uthyrning i privat regi ingår utan tillägg. Vill du hyra ut din båt genom ett förmedlingsföretag behöver du en tilläggsförsäkring.

Utökat giltighetsområde

Planerar du att gå utanför ordinarie giltighetsområde – kontakta oss i god tid innan för att få besked om vilka regler som då gäller.

Viktig information

Viktig information om båtförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.

Vill du försäkra en mindre båt med upp till tio hästkrafters utombordsmotor eller med segelyta upp till tio kvadratmeter, vindsurfingbrädor eller kanoter kan du istället teckna en småbåtförsäkring som en tilläggsförsäkring till din boendeförsäkring.

Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

På dina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din och ditt företags ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

Mer om att vara kund hos oss

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan

Råd och tips för att förebygga skador

Varje år inträffar tusentals skador på våra båtar. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips. 

Även om försäkringar är till för att hjälpa till när olyckan är framme så innebär en brand eller en förtöjningsskada förstås bekymmer för den som drabbas. Därför är varje skada som vi tillsammans kan undvika en framgång.

Förebygg skador på båten