Vi hjälper dig med att flytta din pension

Samla din pension hos Länsförsäkringar. Vi har stort fokus på hållbart sparande och har dessutom blivit utsedda till Årets Fondförsäkringsbolag* två år i rad.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Flyttguiden

Oavsett vilken pension du vill flytta – fyll i, signera fullmakt och sen sammanställer vi ditt sparande.

Flyttguiden

Erbjudande: Flytta tjänstepension

Unikt tillfälle: Upp till 3 % i inflyttsbonus för dig som har icke kollektivavtalad tjänstepension.

Flytta tjänstepension

Experten förklarar

Länsförsäkringars expert Trifa Chireh: Därför kan det löna sig att flytta tjänstepensionen.

Läs mer

Flytta pension – kundernas vanligaste frågor

  • Möjlighet till helkundsrabatt och flyttbonus
  • Lägre avgifter när du samlar din pension på ett och samma ställe
  • Bättre överblick över din pension
  • Tillgång till ett brett och kvalitetssäkrat fondutbud
  • Möjlighet till kvalificerad rådgivning såväl före som efter du gått i pension

En flytt av din pension till Länsförsäkringar innebär att du väljer oss som förvaltare av din pension. Du har möjlighet att flytta såväl tidigare inbetald pension som framtida pensionsinbetalningar.

Nej, vanligtvis är det enda du behöver göra att skriftligen godkänna att vi flyttar din pension till oss, resten sköter vi!

  • Du signerar en informationsfullmakt som ger oss rätt att se efter var din pension finns idag och om det är möjligt att flytta till oss.
  • Vi kontaktar sedan dig med ett förslag och om du bestämmer dig för att flyttar återstår bara att godkänna detta skriftligen.
  • Vi påbörjar därefter processen med att flytta din pension och meddelar dig när allt är klart.

Kostnaden för flytt varierar beroende på var du har din pension idag, men Länsförsäkringar står normalt sett för hela eller delar av kostnaden.

Det tar vanligtvis 1-3 månader att flytta pension beroende på vad det är för typ av pension och vilken handläggningstid som avlämnade pensionsinstitut har.

Du har möjlighet att välja vilka fonder du vill under fliken 'Pensionsfonder' på vår hemsida. Om pensionen du flyttar är kollektivavtalad beror fondutbudet på vilket kollektivavtal du är ansluten till, detta eftersom att fondutbudet förhandlas fram via respektive valcentral.

Ja, du har möjlighet att flytta din pension till vår Garantiförvaltning som garanterar dig 80% av flyttat sparkapital. Du har även möjlighet att byta till Garantiförvaltning i efterhand, exempelvis när du närmar dig pension.

Ja, när pensionskapitalet är överflyttat till Länsförsäkringar har du möjlighet att se det på vår hemsida eller i appen. Där kan du följa utvecklingen på kapitalet samt byta fonder.