Möt vår försäkringskund Lars-Åke i Härnösand

För Lars-Åke Krantz i Härnösand kretsar livet kring bilar. Han har tretton stycken – både gamla rariteter och nya bruksbilar – och samtliga är försäkrade hos Länsförsäkringar. Att det finns ett kontor att besöka och en person att prata med är den bästa tryggheten för honom. - Länsförsäkringar är kundorienterade på riktigt. När något händer är det aldrig något problem.

Lars-Åke Krantz har ett stort bilintresse och har alla sina bilar försäkrade hos oss, här i sin pärla Lincoln Continental Mark V från 1976.

Lars-Åke råkade nyligen ut för en skada på sin Jeep som han anmälde till oss på Länsförsäkringar.

Vad var det som hände?

Jag tog en tur till Härnösand med min Jeep och fick för mig att åka till hamnen och titta. Jag skulle bara ned och vända men råkade backa in i en båtvagn. Det blev en plåtskada på bilen. Först tänkte jag fixa det själv men jag ringde Länsförsäkringar och nu är bilen på verkstaden. Det gick snabbt och lätt.

Vad är det bästa med att ha dina försäkringar hos oss?

Med ett aktivt liv och många järn i elden behöver jag ett försäkringsbolag som är på riktigt. Det är en otrolig trygghet att ha sina försäkringar där man sätter kunderna först och förstår den lilla människan. Vi har även bytt bank till Länsförsäkringar och blivit Guldkund. Det är så många fördelar och bonusar att jag inte kan hålla reda på alla.

Hur många bilar har du?

Just nu har jag tretton stycken. Tre står i USA, i Ljusdal byggs en Custom Cadillac från 1959 som projektbil. En Buick från 1950 finns på Härnösands Bilmuseum. Hemma i garaget i byn står några amerikanare. Till det kommer bruksbilar och en Jeep. Bilar är synonymt med känslan av att leva. Mina sinnen uppfylls oavsett om jag kör eller mekar. 

Hur började ditt bilintresse?

Mina äldre bröder var raggare på 1960-talet, jag växte upp med ljudet av V8-motorer. Men det starkaste minnet är när jag lärde mig simma i Ullånger och en röd cabriolet plötsligt körde ned till badplatsen och parkerade på stranden. Den gnistrade som en hägring och jag kände att det här jag vill hålla på med. 

Läs mer

Räkna på din bilförsäkring

Försäkra både din bil och ditt boende hos oss så får du rabatt!