Lantbrukare belönas för rådigt ingripande i samband med skogsbranden i Hästveda

De lant- och skogsbrukare som frivilligt deltog i släckningsarbetet av skogsbranden i Hästveda i april 2019 kommer att belönas med utmärkelsen ”Rådigt ingripande”. Utmärkelsen delas ut av Brandskyddsföreningen Skåne och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. Prisutdelningen äger rum i Revinge torsdagen den 12 september.

– Vi vill visa vår uppskattning för det fantastiska engagemang som frivilliga gav uttryck för när de ställde upp med maskiner, utrustning och arbetsinsatser. Deras förmåga att i ett nödläge snabbt ställa om och använda lantbruksutrustning i släckningsarbetet bidrog till att begränsa effekterna av branden, säger Per Vallbo, skadechef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Totalt kommer ett 35-tal maskinförare, skogs- och lantbrukare att belönas för sina insatser. Redan sedan tidigare har Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad ett utvecklat samarbete med räddningstjänsten, mark- och skogsägare, restvärdesledare med flera för att stärka krisberedskapen inför kommande skogsbränder och andra naturkatastrofer.

– Att ta tillvara frivilliga krafter och använda resurser från skogs- och jordbruk är något vi tror kommer att vara nödvändigt framöver för att klara av att hantera bränder och andra naturkatastrofer. Vi ser ett särskilt behov av att stärka brandskyddet när räddningstjänsten lämnar över till markägare. Här kan övervakning och snabb assistans vara det som förhindrar förödelse vid en eventuell återantändning, säger Per Vallbo.

Utmärkelsen ”Rådigt ingripande” består av en plakett och en prissumma. Priset delas ut av Per Vallbo, Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och Charlotte Cederlund, verksamhetsledare och vd vid Brandskyddsföreningen Skåne. I samband med utdelningen finns möjlighet att intervjua pristagarna.

Tid: Torsdagen den 12 september, kl 9.15
Plats: Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), Revinge, anmälan sker i receptionen. Koordinater N 55º 43.500 E 013º 27.961

För mer information, kontakta:
Renee Carlsson, hållbarhets- och kommunikationschef Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 0733-18 29 96
Per Vallbo, skadechef Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 0451-489 97

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag och har sitt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne. Vi har som målsättning är att vara det naturligaste valet för våra kunder när det gäller bank, försäkring och fastighetsförmedling. Vi är idag drygt 100 anställda och finns bemannade på våra kontor i Kristianstad, Hässleholm och Bromölla.

Se alla pressmeddelanden