Bergeforsens Bil & Lack - Årets Bilplåtverkstad 2018

Med låg miljöpåverkan, hög kvalitet och nöjda kunder har Bergeforsens Bil & Lack tagit hem vår nya hållbarhetsutmärkelse Årets Bilplåtverkstad 2018.

I år delar vi ut en ny hållbarhetsutmärkelse. Syftet med utmärkelsen är att stimulera bilplåtsverkstäder i länet som samarbetar med oss, till att vilja ge utmärkt kundservice och att minimera miljöpåverkan av skadereparationerna.

Utmärkelsen delades ut på Söråkers Herrgård i mitten av februari och det var ett stolt gäng som tog emot utmärkelsen. Benny Åberg, ägare av Bergeforsens Bil & Lack, var noga med att poängtera att en viktig faktor till vinsten var det goda samarbetet som de har med Ådalens bildemontering, där de köper de flesta av sina begagnade delar.

- Vi är jätteglad och stolta över att vi fått utmärkelsen för vårt arbete med hållbarhet! För oss är det väldigt viktigt att jobba med kundnöjdhet och att tänka miljösmart i våra reparationer och vi är väldigt glada att vårt arbete uppmärksammats, säger Benny Åberg på Bergeforsens Bil & Lack i Timrå.

- Det är naturligt och självklart att vi som är det ledande försäkringsbolaget i länet tar ansvar för viktiga hållbarhetsfrågor som miljöpåverkan och kundnöjdhet. Vårt hållbarhetsarbete ska bidra till långsiktig trygghet för våra kunder så att de är riktigt nöjda med reparationerna och samtidigt se till att miljöpåverkan blir minimal, säger Christer Norman, gruppchef på motorskador på Länsförsäkringar Västernorrland. 

De tre verkstäder som totalt fick högst antal poäng under 2018
  • Bergeforsens Bil & Lack i Timrå
  • Bilskadeservice i Härnösand
  • Mitt-Lack i Ånge

Om hållbarhetsutmärkelsen Årets Bilplåtverkstad

Utmärkelsen delas i år ut för första gången och Årets Bilplåtverkstad 2019 kommer att utses i januari 2020. Alla plåtverkstäder i länet, som har avtal med Länsförsäkringar Västernorrland och som utför minst 20 skadereparationer för vår räkning per år, har haft möjlighet att vara med och tävla om utmärkelsen. Undersökningen pågår under hela året, räknat från 1 januari, och därefter koras vinnaren.

De parametrar som mäts, viktas och summeras är andelen begagnade delar i reparationerna, andelen plastreparationer samt kundnöjdheten. Resultatet 2018 baseras på runt 2 500 reparationer som är utförda hos de 21 verkstäderna i länet som deltagit i tävlingen.

Se alla nyheter