Fullmäktigeval 2019

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Välkommen att nominera din kandidat till fullmäktige

Nomineringsperioden för 2019 är avslutad

Länsförsäkringar Västernorrland är ett kundägt bolag och hos oss är det kunderna som bestämmer. Varje år mellan 15-31 maj har du chansen att nominera dig själv eller någon annan klok kund till vårt högsta beslutande organ - fullmäktige. 

Nomineringsperioden för 2019 är nu avslutad. Tack för din nominering!

Mellan den 1-15 november 2019 presenteras alla kandidater här på vår webbplats och alla sakförsäkringskunder har möjlighet att rösta på vem som ska representera dig i din kommun.


Nyfiken på fullmäktige?

Fullmäktigeledamot - ett viktigt uppdrag

Är du intresserad av att sitta med i vårt fullmäktige? Vad kul! Då kanske du undrar lite mer om rollen, hur ofta man träffas och vad uppdraget egentligen innebär? 

Allt detta och lite till berättar vi här 

Fullmäktigeledamöter


Rösta i fullmäktigevalet

Som sakförsäkringskund i Länsförsäkringar Västernorrland är du också delägare och har chans att påverka vem du vill ska representera dig i din kommun i vårt högsta beslutande organ - fullmäktige. Varje år i november hålls fullmäktigeval när vi presenterar alla kunder som nominerat sig till fullmäktige. Fullmäktigevalet 2018 är nu avslutat och här kan du läsa om valresultatet.

Nästa val hålls mellan den 1-15 november 2019.


Barn på Hjältarnas hus invigning

Vi tycker det är viktigt att barnfamiljer i Västernorrland med barn som är långvarigt sjuka ska känna sig trygga. Därför skänker vi varje år 10 kronor per kund som röstar i fullmäktigevalet till familjehuset Hjältarnas hus vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. 

Efter fullmäktigevalet 2017 skänkte vi 10 000 kronor som användes till ett legorum och efter valet 2018 skänkte vi 10 000 kronor till ett gymnastikrum.

Tack för att du röstar och hjälper till att göra en viktig samhällsinsats!