Laga stenskottet i tid - spara pengar

Ett litet stenskott är början till en spricka. Det är alltid bättre att reparera det innan hela vindrutan spricker och måste bytas. Du kan laga ditt stenskott via din bilförsäkring och betalar då bara en självrisk på 200 kronor, istället för 1500 kronor om du behöver byta hela vindrutan.
  • Du sparar pengar
  • Det går snabbt, ca 30 minuter
  • Det är bättre för miljön att laga ett stenskott istället för att byta hela rutan

Vindrutan - en mycket viktig del av din bil

Bilens framruta är inte bara sikten framåt, den är också helt avgörande för karossens hållfasthet. I nyare bilar sitter viktiga säkerhetsfunktioner som exempelvis autobroms och trötthetsvarnare i vindrutan. Ett stenskott eller en spricka kan påverka din siktlängd och förmåga att upptäcka farliga situationer i tid.

Tänk på att du som har en Toyota bilförsäkring eller Lexus Bilförsäkring behöver laga stenskottet hos en auktoriserad verkstad.


För Toyota hittar du närmaste verkstad och bokar tid här.
För Lexus hittar du närmaste verkstad och bokar tid här.

Om du har en Toyota eller Lexus hänvisar vi dig att laga din glasskada kostnadsfritt hos din märkesverkstad – Bilglas Toyota eller Bilglas Lexus.

Ta hjälp av AI

Hos både Carglass och Ryds Bilglas kan du ta hjälp av en digital AI-tjänst, som på bara några sekunder bedömer skadan på din bilruta. Du fotograferar skadan och får på bara några sekunder får du en bedömning om stenskottet behöver lagas.

Länsförsäkringar Västernorrland