Fondkonto

Köp, sälj och håll koll på dina fonder

Ett bekvämt sätt att spara

Samla dina fonder hos oss. Du som redan är kund och har ett konto hos oss kan enkelt komma igång med ditt sparande genom att logga in här.

Vill du prata sparande med oss?

Vi finns nära dig och hjälper gärna till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Västernorrland

Möt våra bankkunder

Victoria Nygren

Länsförsäkringar är moderna, personliga och roliga att besöka

Victoria Nygren i Sundsvall bytte till vår bank i samband med att familjen bygger nytt hus. Hon uppskattar våra smidiga digitala lösningar, vår lugna miljö med en personlig bankkontakt och att all kunskap inom ekonomi, försäkring och bostadsaffärer ryms inom samma väggar.

Läs mer

Per-Olof Gustafsson

Länsförsäkringars värderingar rimmar med mina

Per-Olof Gustafsson i Härnösand bytte till vår bank efter att ha ledsnat på storbankernas chefsbonusar. Han värdesätter att vi fokuserar på kunderna eftersom det är kunderna som äger banken. Han tycker också det är smidigt ha allt samlat på ett ställe i mobilappen och internetbanken när det gäller lån, sparande och försäkringar.

Läs mer


Om fondkonto

Samla dina fonder på fondkontot

Fonder är ett bekvämt sätt att spara, du bestämmer själv placeringsinriktning, hur mycket och hur länge du vill spara. På vårt fondkonto samlar du dina fonder. Du kan enkelt köpa och sälja och hålla koll på dina fonder och få en bra överblick över dina fonder.

Det är enkelt

Tjänsten är enkel att använda och du kan köpa och sälja fonder direkt på internet från vårt breda utbud av både egna fonder och fonder från andra ledande förvaltare.

Vad är en fond?

En fond kan beskrivas som en samling värdepapper såsom aktier eller obligationer som du äger tillsammans med andra andelsägare som sparar i fonden. En ansvarig fondförvaltare jobbar sedan med placeringar i fonden och har som målsättning att fonden ska gå så bra som möjligt. I en fond sätter du in och tar ut pengar på ett enkelt sätt. När du säljer, realiserar du en vinst eller förlust. 

Med månadssparande sprider du risken

Du kan välja mellan att göra engångsinsättningar i en fond eller att spara regelbundet. Ett bra sätt att minska riskerna i fondsparande är att månadsspara. På så sätt sprider du riskerna vid börsens upp- och nedgångar. Du kan spara små eller stora belopp.

Läs mer om fonder

Hitta och jämför fonder

Riskinformation 

Våra bedömningar av aktie- och räntemarknaderna utgår från prognoser och är inga garantier. Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk. Fonder och aktier kan såväl öka som minska i värde. Det beror bland annat på börs-, ränte- och valutautvecklingen. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om riskerna vid fondsparande