Länsförsäkringar Liv sänker återbäringsräntan i Nya Trad och Gamla Trad

Länsförsäkringar Liv sänker återbäringsräntan i förvaltningsformerna Nya Trad och Gamla Trad från 4 till 1 procent per år, före skatt och avgifter, från och med den 1 juli. Sänkningen är en konsekvens av det första halvårets oro på de finansiella marknaderna och nedgångar på världens börser.

– Vi sänker återbäringsräntan i både Nya Trad och Gamla Trad för att vara försiktiga i det osäkra läge vi befinner oss i just nu. Trots att avkastningen varit låg hittills under 2022 är våra nyckeltal fortsatt stabila och vi har en betryggande motståndskraft om turbulensen på finansmarknaderna skulle bli långvarig, säger Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv.

De senaste fem åren har återbäringsräntan i genomsnitt varit 7,8 procent i Nya Trad och 6,1 procent i Gamla Trad. De senaste tio åren har återbäringsräntan i genomsnitt varit 7,2* procent i Nya Trad och 3,6 procent i Gamla Trad.

Den 31 maj var konsolideringen i Nya Trad 108 procent och det förvaltade kapitalet 28 miljarder kronor. I Gamla Trad var konsolideringen 123 procent och det förvaltade kapitalet 71 miljarder kronor. Länsförsäkringar Livs solvensgrad uppgick vid samma tidpunkt till 164 procent och solvenskvoten var 226 procent per 31 mars.

* Sedan starten av Nya Trad i juni 2013.

För ytterligare information kontakta:

Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv, telefon 073 - 964 1455

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08 – 588 418 50, press@lansforsakringar.se

Länk till Länsförsäkringars pressrum  https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/

Länk till Länsförsäkringar på Twitter https://twitter.com/forsakringar

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden