Ditt lokala länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar Västerbottens årsredovisning

Årsredovisning 2019

På denna sida publicerar vi våra senaste årsredovisningar. Om du saknar någon är du välkommen att kontakta oss så skickar vi den till dig. 

Läs senaste årsredovisningen

Årsredovisningar från tidigare år

Nyckeltal koncernen
Resultat före skatt, Mkr 609,9
Balansomslutning, Mkr 5 822,2
Konsolideringsgrad, % 372

Antal anställda, omräknat till heltid

197
Försäkringsrörelsen  
Skadeprocent, f e r 72,8
Driftskostnadsprocent, f e r 16,4
Totalkostnadsprocent 89,2

Om Länsförsäkringar Västerbotten

Vi finns nära dig!

Vem vet ditt bästa, om inte de som står dig närmast? Vi som jobbar på Länsförsäkringar Västerbotten bor där du bor, handlar i samma affärer, läser troligen samma tidningar och har samma väder som du. Vi hävdar att de som finns nära dig har lättare att engagera sig, förstå och hjälpa än de som befinner sig långt borta.

Du äger oss

Är du kund hos Länsförsäkringar Västerbotten är du också delägare. Vårt mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och hög servicegrad. Blir det pengar över, går de till dig som kund och delägare, antingen i form av återbäring eller sänkta premier.

Läs mer om Länsförsäkringar Västerbotten

Hållbarhet

Frågor om ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet har för Länsförsäkringar alltid varit mer en naturlig del av verksamheten än en vald strategi. 23 kundägda bolag som gemensamt äger Länsförsäkringar AB – hela verksamheten med enda syfte att skapa trygghet för kunder och ägare.

Läs mer om länsförsäkringsgruppens och ditt lokala länsförsäkringsbolags hållbarhetsarbete