Våra bästa tips för en tryggare sommar

Det blir Svemester för många i år. Kanske är du ny båtägare, ska hyra ut fritidshuset eller renovera? Här delar vi med oss av våra bästa tips, så att du kan koppla av och förhoppningsvis njuta av en annorlunda men bra sommar.

Semestra i Västerbotten

Vandra i sommar

I Västerbotten finns en hel uppsjö av vandringsleder – allt från den bitvis tuffa och 45 mil långa Kungsleden till enklare dagsturer längs Tavelsjöleden. Packa en matsäck, snör på dig vandringskängorna och ge dig ut! Det är inte svårare än så. Vill du läsa på inför vandringen tipsar vi om Visit Västerbottens hemsida.

Semestra på hästryggen

Ridning i fjäll och natur blir bara mer och mer populärt i Västerbotten och antalet arrangörer har också ökat. Du kan rida en dag – eller spendera en hel vecka med övernattning ute i vildmarken, på fjället eller i en kåta. Kolla med din lokala turistbyrå.

Fiska i Västerbotten

I Västerbotten finns fiskevatten som passar alla, både proffs och nybörjare. Är du nybörjare kan det vara klokt att anlita en guide eller kontakta den lokala turistbyrån för rekommendationer. Västerbotten har flera oreglerade älvar som inbjuder till fiske med fluga och spinnare, och fiskar som lax, havsöring och harr finns i länets alla stora, strömmande vattendrag.

Länsförsäkringar Västerbotten