Fotbollskillar med Grönt kort

En dag för schysstare fotboll

Fotbollskillar med Grönt kort

Under den gångna fotbollssäsongen introducerades ”Grönt Kort för Fair Play” för att bidra till en schysstare stämning runt planerna i Västerbotten. På söndag firar Länsförsäkringar Västerbotten och Västerbottens Fotbollförbund en lyckad första säsong med en schysst dag för små fotbollsspelare i Umeå.

”Grönt Kort för Fair Play” infördes på alla seriespelsmatcher för barn och unga i hela Västerbotten under den gångna säsongen.

Firas på söndag

För att fira en väl genomförd första säsong med kortet anordnar Västerbottens Fotbollförbund och Länsförsäkringar Västerbotten ett sammandrag i Umeå för länets yngre fotbollsspelare. Pojkar och flickor i åldrarna 8-9 år gör upp i matcher under dagen, som också bjuder på speedshooting och straffläggning mot elitmålvakter. För de allra yngsta fotbollsknattarna erbjuds spel på de nya 3-mannaplanerna, som nu testas i Västerbotten. Platsen är Umeå Energi Arena Sol i Umeå, söndagen den 10 september kl. 08.30-12.30.

Så funkar det gröna kortet

Under den senaste fotbollssäsongen, efter att varje match är färdigspelad, har en spelare i varje lag, som utmärkt sig på ett schysst sätt, fått det gröna kortet av motståndarlagets lagledare. Kortet är matchens fair play-pris och ska bidra till en ännu bättre stämning på och runt fotbollsplanerna som varje år kantas av föräldrar, ledare och barn. Under säsongens 6 000 matcher har 12 000 gröna kort delas ut till schyssta spelare.

Det utdelade kortet ska premiera barn och ungdomar för schysst spel på och utanför fotbollsplanen. Det ger både barn, ledare och andra vuxna en extra anledning att prata om hur man uppträder med respekt för motståndare och lagkamrater.

För mer information, kontakta:

Se alla nyheter