Våra återinvesteringar

Vårt samhällsengagemang tar sin utgångspunkt i att vi som lokalt företag kan skapa värden för såväl samarbetspartners som för samhället i stort. Det ger oss möjlighet att bidra till ett tryggare Västerbotten, en bättre plats att leva, bo och arbeta på. För oss innebär samhällsengagemanget att vi återinvesterar i ett tryggare Västerbotten.

Vi återinvesterar i projekt som får fler att må bra, hitta sitt sammanhang och se en framtid full av möjligheter. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad, och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Vid sidan av den mer traditionella sponsringen arbetar vi därför tillsammans med föreningar och organisationer, som genom sin verksamhet bidrar till att skapa ett tryggare Västerbotten. Här berättar vi om några av våra samarbeten.

Rädda barnen

Rädda Barnen arbetar för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Inom projektet High Five arbetar de tillsammans med idrottsföreningar för att förhindra kränkningar och sexuella övergrepp inom idrotten.
Läs mer

UngHästen

Psykisk ohälsa bland barn och unga är ett växande samhällsproblem. Varje dag tar fyra personer livet av sig i Sverige, och självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15–24-åringar.
Läs mer

Civilförsvarsförbundet Västerbotten

Kunskap ger trygghet – därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet Västerbotten, en frivillig försvarsorganisation och en civil del av den svenska krisberedskapen.
Läs mer

Vi söker fler som delar vår vision om att skapa en trygg framtid i Västerbotten. Företag, organisationer, frivilliga. Stora aktörer och små, i stan och på landbygden – tillsammans kan vi hjälpas åt!

Läs mer här

Parasport i Västerbotten

Vi vill ge alla förutsättningar till ett aktivt liv. Därför samarbetar vi med Parasport i Västerbotten. Parasport Västerbotten är en distriktsförening under Svenska Parasportförbundet, och har i sin tur åtta lokalföreningar runt om i Västerbotten.
Läs mer

Grönt kort för Fair Play

I samarbete med Västerbottens Fotbollförbund vill vi bidra till en schysstare stämning på länets fotbollsplaner. Grönt Kort är matchens fair play-pris som delas ut av lagens ledare till spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt.
Läs mer

Hjältarnas Hus

Vi vill ge trygghet åt familjer i Västerbotten som har barn med långvarig sjukdom. I Hjältarnas Hus kan barnen bo tillsammans med sina nära under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor eller månader.
Läs mer

Locker Room Talk

Locker Room Talk är en ideell organisation som utbildar unga killar i omklädningsrum om jämställdhet och schyssta attityder. Sedan våren 2019 får organisationen ekonomisk stöttning av oss, inom ramen för våra trygghetsskapande åtgärder.
Läs mer

Kvinnojourerna i Västerbotten

Länets kvinnojourer arbetar för ett liv fritt från våld. De erbjuder skydd och stöd till våldsutsatta kvinnor, men arbetar också förebyggande och med påverkansarbete.
Läs mer