Länsförsäkringar undersöker möjligheten till en legal omstrukturering inom Länsförsäkringar AB-koncernen

Länsförsäkringar har beslutat att undersöka möjligheten att förändra den legala strukturen såtillvida att Länsförsäkringar AB-koncernens sakförsäkringsbolag, genom en fusion med Länsförsäkringar AB, skulle utgöra moderbolag i koncernen.  

Syftet med en förändring av den legala strukturen inom koncernen är huvudsakligen att åstadkomma en mer ändamålsenlig, överblickbar och effektiv juridisk organisation så att den konsoliderade situationen för bankverksamheten utgörs av endast bankkoncernen.En potentiell förändring skulle tidigast kunna genomföras under 2021.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Bergström, vd Länsförsäkringar AB, mobil 070-532 2660

Presskontakt, telefon 08-588 41850

Denna information är sådan som Länsförsäkringar Bank AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 september kl. 15.00 CET.

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden