Han tar emot Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris 2022

Över hundra personer nominerades till Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris 2022. Och vinnare blev Arthur Irons för hans gedigna arbete med Karlstad Suns Basket. Priset består av blommor, ära och 25 000 kronor. - Jag kan fortfarande knappt tro att det är sant, jag är chockad och glad. För en del av pengarna ska jag försöka se till att ungdomarna får komma i väg på en cup. Det är de värda, säger Arthur.

Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris har delats ut sedan 2020 och engagemanget har varit enormt. Sedan starten har sammanlagt över 500 privatpersoner, organisationer, föreningar och företag nominerats för sitt fina hållbarhetsarbete i Värmland.

Bland de över hundra nominerade 2022 beslutade till slut en enig jury att årets pris i går till Arthur Irons i Karlstad. Han får priset för sitt helhjärtade och mångåriga arbete med basketföreningen Karlstad Suns Basket, som enligt både honom själv och flera andra är mycket mer än bara en basketklubb.

Arthur brinner för att ge ungdomar ett värdigt alternativ till att hänga på stan. Att träffas, umgås och känna en trygg gemenskap i baskethallen har gjort Arthur till en central gestalt inom basketen i Karlstad.

Arthur, eller Artie som han kallas, jobbar dagtid på Ilandaskolan. När arbetet är klart för dagen åker han alltid direkt till Fröding Arena för att hålla träningar för flickor och pojkar i olika åldrar.

- Alla ska vara med, det har jag alltid sagt. Det hör ofta av sig personer som vill vara med och även om vi egentligen blir för många i salen löser vi det och ser till att det funkar, säger Arthur som under prisutdelningen hyllas med applåder och jubel från barn och ungdomar i hallen.

Och nu vill han använda pengarna till att ta med dessa ungdomar på en cup.

- Jag har inte hunnit tänka så mycket än, men jag ska försöka i alla fall, säger Arthur och ler.

Motivering

För ett helhjärtat arbete med Karlstad Suns basketförenings etablering och utveckling. Från ett brinnande hjärta för både basket och människor till en väletablerad förening med plats för alla. Här erbjuds inte bara basketutveckling utan också gemenskap, trygghet och nya vänskaper utanför områdesgränser. Arthur erbjuder extra stöd i vardagen till de som behöver och är en hållbar vägvisare för unga personer på väg ut i samhället.

Se alla nyheter